Američtí mladíci se derou vzhůru

  • 3
Memphis - Jako začátek nových a lepších časů se snaží příznivci amerického tenisu vidět signál vyslaný z Memphisu. Ve finále zdejšího turnaje sehráli velkou bitvu dva mladí domácí hráči. Andy Roddick a James Blake předvedli skvělý tenis a komentáře oslavují začátek nové vlny. "Věřím, že ty pomluvy o umírajícím americkém tenisu začínají brát svůj konec," nechal se slyšet Blake.

Devatenáctiletý Roddick a dvaadvacetiletý Blake živí naděje na vytvoření silného dua podobného tomu, které vytvořili v devadesátých letech Sampras s Agassim. Vždyť turnajové finále, ve kterém by se sešli dva Američané kromě zmíněných dvou legend, se odehrála za posledních pět let jenom tři. Radoval se Roddick, ve kterém mnozí vidí právě nového Samprase.

Blake s Roddickem předvedli za poslední rok obrovský skok nahoru. Roddick hned v prvním roce mezi dospělými vyhrál tři turnaje ATP, James Blake poskočil ze třetí stovky do elitní padesátky žebříčku. "Je tady pár dobrých hráčů, kteří se derou nahoru a mě těší, že jsem jeden z nich," říká trochu skromně Roddick. Ten přitom bezesporu není pouze jedním ze zástupu talentů. Svými výkony už se zařadil mezi hvězdy s velkým potenciálem.

"Myslím, že Andy tu zodpovědnost unese," věří mladíčkovi Blake. "S tím, jak se zlepšuje on a také my ostatní, pomáháme všichni americkému tenisu." Ještě před dvěma lety přitom jenom máloco nasvědčovalo úspěšnému zastavení generační krize tenisové velmoci.


Tenis v roce 2024

15. - 28. 1. Australian Open, Melbourne
26. 5. - 8. 6. Roland Garros, Paříž
1. - 14. 7. Wimbledon
26. 8. - 8. 9. US Open, New York
12. - 17. 11. Finálový turnaj B. J. Cupu, Sevilla
19. - 24. Finálový turnaj Davisova poháru, Malaga