Doporučujeme

Fotbalisté Slavie v pondělí porazí Sparty, myslí si hokejista Leška

Fotbalisté Slavie v pondělí porazí Sparty, myslí si hokejista Leška | foto: Michal Šula, MF DNES

Zlínský hokejista Leška: V pátek vyhraje hokejová Slavia, v pondělí i fotbalová

  • 4
Hokejisté Zlína z play-off vypadli už ve čtvrtfinále, a tak útočník Petr Leška sleduje finále extraligy jen v televizi. Před pátečním zápasem, po kterém už Karlovy Vary můžou slavit titul, lehce favorizuje Slavii. "Hraje o všechno," argumentuje.

Na pražský tým si ale Leška nevsadí. Častým hostem sázkových kanceláří beztak není. "Sem tam si vsadím, ale opravdu jen výjimečně," uvedl zlínský tahoun. "Částky, za které sázím, nejsou ani ve stokorunách, ale v korunách. Je to jen tak pro zábavu."

Leška se tak řadí mezi sázkaře, kteří mívají tiket s dvaceti nebo dokonce i třiceti zápasy, a čekají, že jednou vyhrají velkou sumu. "Právě proto, že sázím tolik zápasů, moc nevyhrávám. Určitě bych se tím živit nemohl," usmál se.

Kdo je Petr Leška

Narozen: 16. listopadu 1975
Petr Leška při on-line rozhovoru se čtenáři iDNES.cz.Český hokejový útočník, který v současné době hraje za Zlín. Ve svém oblíbeném klubu strávil podstatnou část své kariéry, ale působil i třeba i ve Spartě. V roce 2004 se Zlínem vyhrál titul, o dva roky dřív se stal vítězem kanadského bodování extraligy.

Nakoukl i do reprezentace, se kterou ale nikdy na velké akci nebyl.

Podobně k sázení přistupují i Leškovi spoluhráči. "Nemáme v mužstvu nikoho, kdo by třeba o půlnoci sledoval průběžné výsledky. Všichni se sázením jenom bavíme."

Asi i proto zlínští hokejisté rádi hrají mezi sebou. "Když bylo třeba mistrovství světa ve fotbale, tak jsme vybrali nějaký důležitý zápas. Každý vsadil asi stovku na přesný výsledek. Vítěz pak u podobných soutěží bere všechny peníze."

Leškovy tipy na víkend: Hokejová Slavia finálovou sérii ještě prodlouží

Slavia - Karlovy Vary
Hokejová extraliga, pátek 18.15

Remíza, v prodloužení nebo na nájezdy pak vyhraje Slavia. Určitě to bude vyrovnaný zápas, Slavii jde o všechno, Vary naopak už můžou slavit titul. V Praze se hraje třetí zápas za sebou, takže pravděpodobnost další karlovarské výhry je dost malá.
Leškův tip: remíza

Lazio Řím - AS Řím
Italská fotbalová liga, sobota 17.00

Fotbal trochu sleduju, i když italský moc ne. Takže tady řeknu spíš, komu budu fandit. Mám docela rád Tottiho, takže přeju vítězství AS Řím.
Leškův tip: vítězství AS Řím

Slavia - Sparta
Fotbalová liga, pondělí 17.15

Českou ligu sleduju o dost víc. Vyhraje Slavia, které budu i fandit. Přeci jen hraje doma a výhra ji může definitivně pomoct k titulu.
Leškův tip: vítězství Slavie


  • Vybrali jsme pro Vás