Doporučujeme

Tady se švýcarský tenista Roger Federer usmívá během přestávky svého čtvrtfinále. V semifinále US Open ho však čeká světová jednička Novak Djokovič.

Tady se švýcarský tenista Roger Federer usmívá během přestávky svého čtvrtfinále. V semifinále US Open ho však čeká světová jednička Novak Djokovič. | foto: Reuters

Získá veterán Federer v New Yorku šestý titul? Favoritem je Djokovič

  • 9
Letos mu bylo třicet. Švýcar Roger Federer je už teď legendárním tenistou se spoustou rekordů. I když ho mnozí několikrát odepisovali, on na US Open hraje v pohodě. Na cestě za šestým titulem z posledního grandslamu sezony ho však čeká semifinále snů proti Novaku Djokovičovi. A právě světová jednička je favoritem zápasu.

Tedy alespoň podle kurzů českých i světových sázkových kanceláří. Bookmakeři dávají větší šance srbskému tenistovi. Ale rozhodně tím nesdílejí názor všech odborníků ani hráčů.

Švýcar bez titulu?

Pokud by Roger Federer v semifinále prohrál, poprvé od roku 2002 by skončil sezonu bez titulu z turnajů "velké čtyřky". Navíc by se číslo jeho vítězných grandslamových zápasů zastavilo na čísle 228. Na rekord Jimmyho Connorse by ztrácel ještě pět utkání.

Když Francouz Jo-Wilfried Tsonga, kterého Federer vyřadil ve čtvrtfinále a oplatil mu porážku z Wimbledonu, dostal na tiskové konferenci otázka, jestli může Švýcar porazit i Djokoviče, odvětil: "No samozřejmě!"

"Pokaždé, když Roger s někým prohraje, lidé tvrdí: Ten už je odepsaný! Ale pro mě je stále špičkovým tenistou. Pokud zrovna pluje na vlně sebevědomí, pro každého je přetěžké porazit ho," zdůraznil.

Jenže v tomto případě na sebe narazí tenisová kosa na tenisový kámen. Djokovič prožívá sezonu snů, prohrál dosud jen dvě utkání. Vlastně jen jedno, Murraymu ve finále v Cincinnati vzdal. Jedinou "skutečnou" porážku mu přichystal právě Federer. Tehdy uťal jeho sérii 43 vítězství v řadě.

"Pokaždé, když hrajeme proti sobě, je to vzrušující," říká Švýcar. "Porazit Novaka, to je jedna z největších výzev, jaké v současném sportu existují. Náš pařížský zápas byl jedním ze zápasů roku."

Pokud věříte, že uspěje právě zkušený Federer, můžete si na něj vsadit. Kursy na jeho celkové vítězství a zisk šestého titulu z newyorského grandslamu se pohybují okolo 3,5:1. Na jeho výhru v semifinále je zhruba 2,3:1.

Kdo vyhraje semifinále snů na US Open?

Kursy českých sázkových kanceláří na vítěze utkání Djokovič - Federer

Djokovič: 1,50 - 1,50 - 1,50 - 1,47 - 1,45
Federer: 2,25 - 2,24 - 2,25 - 2,32 - 2,40

Kursy jsou v pořadí Fortuna, Tipsport, Chance, SynotTip, SazkaTip.

Když vyhraje US Open Djokovič a vy vsadíte stokorunu, tak získáte něco okolo 200 korun. V samotném zápase proti Federerovi je kurs asi 1,5:1. Na ostatní hráče jsou kursy vyšší. Nadal s Murraym totiž kvůli dešti a nahuštěnému programu budou mít v případném pondělním finále o den méně odpočinku.

Srbský tenista Novak Djokovič podává ve čtvrtfinále US Open proti krajanu
PROTAŽENÍ? Srbský tenista Novak Djokovič reaguje na svůj špatný úder v utkání
Srbský tenista Novak Djokovič se raduje po získaném fiftýnu v utkání proti
KAMARÁDI. Srbský tenista Janko Tipsarevič (vlevo) právě vzdal čtvrtfinále US

Třeba Španěl si stěžuje: "Je to šílené!" Kdyby postoupil obhájce titulu, tak bude hrát: středa a čtvrtek - osmifinále, pátek - čtvrtfinále, sobota - semifinále, pondělí - finále.

"Může to nakonec sehrát malou roli," tvrdí největší favorit Djokovič.  Ještě větší favoritkou je mezi ženami Serena Williamsová, i když se Američanka střetne s nejlepší hráčkou žebříčku - Dánkou Caroline Wozniackou.

,
  • Vybrali jsme pro Vás