Doporučujeme

Pětadvacetiletá blondýnka Iveta Lutovská by se měla podle kurzů stát Českou miss 2009 | foto: Jiří Herman

Zelenooká blondýnka versus brunetky a statistiky. Kdo se stane Českou miss?

  • 4
Pyšní se titulem nejkrásnější modelka světa. Vítězí v anketách na internetu. A také v očích většiny bookmakerů je zkrátka nejhezčí. Pětadvacetiletá blondýnka Iveta Lutovská je hlavní adeptkou na titul Česká miss, v soutěži krásy, v níž vítězku volí diváci esemeskami.

Zelené oči. Výška: 181 centimetrů. Míry: 93 - 64 - 94. Jen den před slavnostním večerem favorizují Lutovskou jako následovnici na trůnu královny krásy přední české sázkové kanceláře. Přijímají na ni nejvíc sázek. Pokud opravdu zvítězí, úspěšní tipující získají přibližně dvojnásobek. Současné kurzy se pohybují právě okolo 2.

Česká Miss 2009 Tereza Budková

Podle nich má také jednu vážnou konkurentku: osmnáctiletou studentku Terezu Budkovou, sympatickou brunetku. Kurzy v předchozích týdnech dokonce mluvily právě v její triumf, zato teď už předpovídají vyrovnaný souboj či spíš vítězství její soupeřky.

"Česká veřejnost ovšem většinou při podobných soutěžích dává přednost brunetkám. Pokud se podíváte na různé soutěže krásy z posledních let, tak opravdu vítězí spíš brunetky," upozorňuje Lubomír Ježek, mluvčí sázkové kanceláře Tipsport.

Česká Miss 2009 Nikola Mináriková

Mezi kandidátky na vítězství by mohla patřit i další osmnáctiletá hnědovláska Nikola Mináriková. Původně se hodně počítalo i s Zinou Šťovíčkovou, také stejně starou brunetkou. I její šance ale podle současných kurzů klesly, ač také patřila k favoritkám.

"Na začátku vycházíte z určitých kritérií, ale kurzy se v průběhu mění. Především podle zájmu sázkařů a částek, které dávají. Stejné je to i u sportovních sázek. Pokud lidé ve velkém počtu sázejí a preferují jednu soutěžící, kurzy upravíme," vysvětluje Pavel Krejčí, hlavní bookmaker Synot Tipu, který kurzy vypsal už v polovině ledna.

Kurzy na finalistky České miss 2009

Česká Miss 2009 Iveta LutovskáBeáta Bocková    15  -  9  -  12

Tereza Budková    2,2  - 2,5  -  4

Leona Grešáková   9,9  -  10  -  12

Iveta Lutovská    2,2   -  1,9  -  2,2

Nikola Mináriková   8,8   -  6  -  4

Hana Mücková    8,8  - 10  -  10

Klára  Rychtaříková  13  - 15  -   12

Nikol Smetanová    7,7  -  10  -  8

Tereza  Šimsová   15  - 20  -  18

Zina Šťovíčková  4,4  - 4,5  -  5

Julie Zugarová    13  -  10  -  15

 Veronika Žídková    6.6   -  10  -  5 

Kurzy: Tipsport - Synot Tip - Sazka

Kdepak, žádné dlouhodobé statistiky, žádné vzájemné souboje jako při sportovních zápasech. "Podobné sázky jsou pro nás i větším rizikem, nemáme na to žádné zvláštní odborníky a je to hodně o dojmech a získaných informacích," poznamenává Krejčí.

Česká Miss 2009 Zina Šťovíčková

Porovnání výsledků z předchozích ročníků podobných soutěží jsou však jen malou nápovědou. Při sázkách na společenské události, jakými jsou mimo jiné volby, projev amerického prezidenta Baracka Obamy či předávání Oscarů, jsou bookmakeři v nevýhodě.

"I subjektivní dojem, jak se nám která soutěž líbí, je v tomhle případě kritériem," přiznávají bookmakeři. Dál se při stanovení kurzu řídí právě anketami na internetu, kde se také hlasuje, či oceněními, jež soutěžící dívky získávají.

Porazí v sobotu večer při velkolepé show na Letišti Praha blondýnka brunetky i statistiku?


  • Vybrali jsme pro Vás