Doporučujeme

ŠŤASTNÁ ČÍSLA. Ve středu večer padla v I. tahu Sportky výhra přesahující 67 milionů korun.

ŠŤASTNÁ ČÍSLA. Ve středu večer padla v I. tahu Sportky výhra přesahující 67 milionů korun. | foto: Profimedia.cz

Ve Sportce se hrálo o více než 200 milionů. Může jackpot padnout?

  • 56
Ani ve středečním losování Sportky nikdo neuhodl superjackpot s prémií a nezískal částku přesahující 200 milionů. V nejstarší české loterii ale český sázkař ve středu vyhrál přes 67 milionů korun. Historicky nejvyšší výhra se tak snížila na 143 milionů. Ale je možné, aby někdo tuhle pohádkovou sumu vyhrál?

K tomu, abyste získali rekordní výhru, musíte vyplnit všech deset sloupců na tiketu a k tomu hru Šance. To vyjde na 170 korun. Uhodnout je třeba všech šest čísel v I. nebo II. tahu a koncové dvojčíslí z vylosovaného šestičíslí v Šanci.

Pravděpodobnost, že se vám to povede a vyhrajete nejvyšší možnou výhru, se blíží 1:700 milionům. To je číslo, které v přírodě prakticky neexistuje. Spíš se vám narodí paterčata nebo šesterčata. Blíže je přitom k šesterčatům...

To ale vůbec neodrazuje sázkaře. Tiket často vyplňují i ti, kteří běžně nesázejí. Od ledna zaplatili Češi společnosti Sazka přes půl miliardy. V minulém týdnu to bylo jen na Sportce přes 150 milionů, což činí 95 procent trhu loterií.

Stomilionová prémie láká, superjackpot se navíc po každém losování zvyšoval. Hrálo se o 209 100 000 korun. Po středeční výhře maximální částka však klesla na 143 100 000. "Se stále rostoucím počtem sázek se také výrazně zvyšuje pravděpodobnost, že budou vylosovány velké výhry," tvrdí Václav Jalovecký, mluvčí Sazky.

Pravděpodobnost výhry

superjackpot plus prémie    1: 700  milionům
superjackpot                        1:  70  milionům
jackpot v I. nebo II. tahu       1:    7  milionům

Jedna z velkých výher ve středu večer padla. Tipujícímu čísla 3, 10, 11, 30, 44, 45 a dodatkové číslo 25 v I. tahu přinesla 67 715 446 korun.

Za to se dají pořídit desítky automobilů střední třídy a několik rodinných domů. Taková výhra také téměř dosahuje ceny vily zabitého kmotra podsvětí Františka Mrázka.

Jalovecký dále upozorňuje, aby si sázkaři vytvořili vlastní kombinaci čísel. Minulou neděli totiž 4 153 lidí natipovalo kombinaci 3, 5, 13, 21, 35, 44. Sazka tato čísla předtím zveřejnila jako letos nejčastěji tažená.

Ale kdyby tehdy byla opravdu vylosována, každý výherce by se musel o jackpot dělit se všemi dalšími výherci. V I. tahu by to znamenalo, že místo téměř 48 milionů by každému výherci připadlo necelých 11 a půl tisíce korun.

Jak dlouho sázkařská horečka potrvá? Kam se vyšplhá rekordní výhra? Stomilionová prémie je časově omezená do 15. dubna. Do té doby budou Češi toužit po pohádkovém zbohatnutí.


  • Vybrali jsme pro Vás