Doporučujeme

BUDE SI TAKY ZPÍVAT? O pokerovém hráči Martinu Staszkovi složil Jaromír Nohavica písničku.

BUDE SI TAKY ZPÍVAT? O pokerovém hráči Martinu Staszkovi složil Jaromír Nohavica písničku. | foto:  Petr Topič, MAFRA

V košili z flanelu mince dovézt do Třince. Nohavica zpívá o pokeru

  • 16
Oblíbený písničkář Jaromír Nohavica reaguje na největší úspěch českého pokeru, který zaznamenal na začátku listopadu pětatřicetiletý Martin Staszko v Las Vegas, když za druhé místo ve Světové sérii získal téměř 100 milionů korun. Nohavica krajanovi složil píseň s prostým názvem Poker. Poslechněte si ji.

Nohavica, který je velký fanoušek ostravského Baníku a pochází stejně jako Staszko ze Slezska, skladbu zveřejnil na svých internetových stránkách. Poker je další ze série takzvaných virtuálek, což jsou krátké zpívané glosy na aktuální téma.

"V košili z flanelu
Všecky je tu semelu
Vždyť jde jen o mince
Dovézt domů do Třince

Mamince"

Takhle vypadá poslední sloka jednoduché a vtipné písničky od Nohavici. Autor v ní naráží na flanelovou košili, která se stala symbolem Staszkova úspěchu. Na rozdíl od většiny soupeřů v mikinách s kapucí a černými brýlemi, byl nenápadný rodák z Třince oblečný právě ve flanelové košili s malou českou vlajkou na klopě.

K písničce teď mohou fanoušci ostravského písničkáře natočit videoklip, nejlepší Nohavica zveřejnění na webu. Některé minulé virtuálky (a nejen ty) osmapadesátiletého hudebníka téměř zlidověly.

Budou si nyní lidé pobrukovat i o karetní hře?


  • Vybrali jsme pro Vás