Doporučujeme

Martin Staszko dostal od starostky rodného Třince Věry Palkovské flanelovou

Martin Staszko dostal od starostky rodného Třince Věry Palkovské flanelovou košili a pamětní medaili města. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Pokerový král Staszko dostal od Třince medaili a flanelovou košili

  • 44
Českého pokerového krále Martina Staszka ve středu přivítal domovský Třinec. Od starostky dostal pamětní medaili a pro štěstí v dalších turnajích i kostkovanou flanelovou košili s odznakem města.

"Kostkovanou flanelovou košili jsem si vzal náhodou první den soutěže a od té doby ke mně patří. Podle ní mě všichni poznají i v dalších turnajích, budu si ji brát i dál," okomentoval Martin Staszko netradiční dar.

"Budu strašně ráda, když si ji i s odznakem města vezmete na podobné finále. Je pro štěstí i na památku," kontrovala starostka Věra Palkovská.

Martin Staszko v obležení novinářů na třinecké radnici.

Ani krátce po druhém místě na největším světovém pokerovém turnaji v Las Vegas nebude třinecký rodák odpočívat. Už o víkendu jej čeká cesta na turnaj do Londýna, v pondělí se pak zúčastní mistrovství republiky v Praze.

"Kromě turnajů jsem teď pozvaný na různá natáčení, koliduje mi všechno se vším," popsal nabitý program Staszko. Právě nenadálá popularita je zatím největší změnou v jeho životě.

"To ostatní se uvidí hlavně v budoucnu," dodal Staszko. I dál se chce profesionálně věnovat pokeru a vyhraných 98 milionů korun investovat hlavně do cestování. "Chtěl bych vidět celý svět. Moje cesty budou sice především spjaté s pokerem, ale rád bych ty země poznal i z jiné stránky," řekl Staszko.

JE TO BALÍK. Aby měli finalisté Světové pokerové série o motivaci postaráno,
MEDIÁLNÍ POZORNOST. V centru zájmu televizních kamer Martin Staszko nikdy
ČESKÝ ZÁSTUPCE. Chipleaderem u finálového stolu Main Eventu slavné World Series

Pokerový mistr také uvažuje, že část financí věnuje na charitu. "Už v létě, když začal finálový stůl, jsem v Americe část peněz věnoval na dobročinné účely. Tady v Česku se ale zatím rozkoukávám, ještě nevím o ničem konkrétním," uvedl.

Díky Martinovi Staszkovi je Třinec známý po celé světě. "Jsem moc rád, že se mi povedlo Třinec zpropagovat v zahraničí. Stávalo se, že se mě tam ptali, odkud jsem. Když jsem mluvil o Třinci, tak jsem samozřejmě zmínil, že naši hokejisté vyhráli extraligu, že máme železárny a kousek za městem hory," dodal Staszko.


  • Vybrali jsme pro Vás