Doporučujeme

Slávistický trenér František Straka ve čtvrtek odstoupil z funkce a zaskočil všechny kolem. Včetně sázkařů.

Slávistický trenér František Straka ve čtvrtek odstoupil z funkce a zaskočil všechny kolem. Včetně sázkařů. | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Trenér Straka šokoval i sázkaře. Věřili, že Slavii povede proti Spartě

  • 4
Čtvrteční rezignace Františka Straky na post kouče fotbalistů Slavie byla nečekaná pro hráče, příjemně překvapila fanoušky a zaskočila i české sázkaře. Ti totiž věřili, že Straka bude trénovat Slavii také při derby proti Spartě.

Byla by to zvláštní situace. Straka jako člověk se "sparťanským srdíčkem" by seděl na lavičce Slavie a burcoval by hráče, aby Spartu porazili v nejslavnějším zápase fotbalové ligy u nás.

Straka rezignoval

Slávističtí fanoušci Straku vyhánějí už od chvíle jeho nástupu, ti sparťanští jeho krok také zrovna nepřijali. Derby by se tak hrálo v hodně napjaté atmosféře. Ale ve 22. kole za dva týdny už povede Slavii někdo jiný. Sparťan Straka nevydržel tlak vlastních fanoušků a odstoupil.

"Nejvíce tiketů v kurzu 1,9:1 jsme přijali na možnost, že Straka povede Slavii v jarním derby proti Spartě. Třetí nejpočetnější skupina věřila, že Straka dotáhne s týmem sezonu do konce," sdělil mluvčí Tipsportu Lubomír Ježek.

Sázková kancelář vypsala týden po Strakově jmenování slávistickým koučem několik kurzových příležitostí. Celkem přijal Tipsport sázky za 100 tisíc. A bookmakeři tentokrát sázkaře porazili.

Experti totiž tušili, že Straka v Edenu nevydrží a slávisté ho vyštvou. Kurzy na to, že Straka nepovede Slavii v derby a nezůstane na lavičce sešívaných ani do konce sezony, byly nižší než na opačné varianty.

Na nástupce Straky se zatím vsázet nedá.

Vedení oznámilo, že Slavii povede v nedělním zápase proti Jablonci dosavadní asistent Martin Poustka. Jde však o dočasné řešení. Kdo Straku nahradí nastálo, rozhodne vedení Slavie příští týden.

Jedním z kandidátů je i Vítězslav Lavička, další sparťan. Derby by tedy přece jen mohlo být více než zajímavé...

Byly protesty fanoušků fotbalové Slavie proti trenéru Františku Strakovi adekvátní?

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00 čtvrtek 29. března 2012. Anketa je uzavřena.

Ne, byly už za hranicí.
Ne, byly už za hranicí. 12228
Ano, byly.
Ano, byly. 3237

  • Vybrali jsme pro Vás