Doporučujeme

Podle Urbana se Slavia bude radovat z titulu.

Podle Urbana se Slavia bude radovat z titulu. | foto: Michal Šula, MF DNES

Titul? Ten získá Slavia, i když jí to teď nejde, tipuje Urban

  • 7
Je fotbalovým fanatikem. Populárnímu sportu obětuje hodiny, jen aby měl dokonalý přehled. Luboš Urban, trenér prvoligových Bohemians Praha, tak může odborně odhadnout, jestli Slavia i přes současnou výsledkovou krizi získá titul. "Pokud bych si měl vsadit, tak si tipnu, že Slavia titul získá," řekl.

"Něco se v tom týmu muselo stát. Je vidět, že je opravdu v krizi," pokračoval Urban. "Do konce ligy zbývají čtyři kola a Slavia má pět bodů náskok - to už si, myslím, pohlídá. Přestože teď nehraje dobře, titul si zaslouží. Má nejlepší kádr, i když je teď dost hráčů zraněných."

O fotbalu dokáže mluvit hodiny. Za den zhlédne i tři zápasy. "Pro moji práci je to nutnost. Pustím si televizi, dám si kávičku a ten zápas si vychutnám," popisoval.

Kdo je Luboš Urban

Narozen: 19. listopadu 1957
Luboš UrbanČeský fotbalový trenér, který v současné době působí v Bohemians Praha. S tímto týmem zažil zatím největší úspěch. V roce 2007 s ním totiž postoupil do druhé ligy a jen o roh později slavil postup mezi českou elitu. A v ní se Bohemians jako nováčkovi zatím celkem daří: na sestupové příčky mají šest bodů náskok.

Pak si také vede rozsáhlé statistiky, které mu v trenérském povolání pomáhají. "A myslím, že je to nezbytné i pro sázkaře. Věřím, že v tom dokážou ležet i dvacet hodin denně, když se sázením chtějí živit."

I Urban dřív sázel. "Teď už jsem ovšem víc než rok netipoval. Přitom ve smlouvě nemám, že bych nesměl. Zkrátka jsem toho nějak nechal," uvedl. "Nějaké výsledky jsem vždycky uhodl, ale některé zápasy vyšly úplně naopak," zasmál se.

Urbanovy tipy na víkend: Sparta bude mít ze Zlína bod

Glasgow Rangers - Celtic Glasgow
Skotská fotbalová liga, sobota 13.30

Je to slavné derby, které se tradičně hraje před skvělou diváckou kulisou. V takových zápasech jsou většinou favoritem domácí. Takže si myslím, že Rangers utkání zvládnou a v tabulce půjdou před Celtic.
Urbanův tip: vítězství Rangers

Bohemians 1905 - Slovácko
Druhá fotbalová liga, neděle 17.00

Bohemians to mají ve druhé lize dobře rozjeté. Slovácko zase bude povzbuzené vítězstvím ze Slavie, i když na hráče může na druhou stranu padnout i únava. Když Bohemka tenhle zápas zvládne, tak už bude na devadesát devět procent jasným postupujícím, ale stejně myslím, že to skončí remízou.
Urbanův tip: remíza

Zlín - Sparta
Fotbalová liga, neděle 20.00

To bude hodně zajímavý zápas. Před týdnem jsme tam prohráli a Zlín hrál opravdu dobře. Je vidět, že se hodně zvedl, takže bych to viděl na kříž. Když zlínští hráči zopakují svůj nadšený, bojovný výkon, tak můžou uspět.
Urbanův tip: remíza


  • Vybrali jsme pro Vás