Doporučujeme

DÍKY, ROMANE. Švýcarští hokejisté blahopřejí střelci Romanu Josimu.

DÍKY, ROMANE. Švýcarští hokejisté blahopřejí střelci Romanu Josimu. | foto: Reuters

I přes český nezdar bylo hokejové MS rekordní. Sázkovky velebí Švýcary

  • 47
Čeští hokejisté při hodnocení mistrovství světa ve Švédsku nemohou mluvit o úspěchu. Tuzemské sázkové kanceláře naopak i v součtu s finskou částí šampionátu utržily rekordní částky. Bookmakerům pomohla řada překvapení v čele se švýcarským tažením za senzačním stříbrem.

Suma, kterou jsou ochotní Češi prosázet během dvou týdnů bojů o titul hokejového mistra světa, se zvyšuje každý rok a letos se blíží k miliardě korun. Vzhledem k absenci jiné velké sportovní události bude šampionát největší sázkařskou akcí roku.

Nejvyšší výhry MS v hokeji

Tipsport: 350 tisíc korun (vklad 10 tisíc) - bude použit videorozhodčí v zápase Česko vs. Norsko a USA vs. Slovensko hosté - hosté (vítězství v třetině - celkové vítězstvím v zápase).

Fortuna: 777 tisíc korun za uhodnuté zápasy Kanada vs. Česko, USA vs. Německo a Rusko vs. Slovensko

Synot Tip: 300 tisíc korun (vklad 1 300)

Sázkové kanceláře po finále počítají tržby a jsou spokojeny. Někde byl původní odhad před startem turnaje ještě překonán. Tipsport vybral kolem 300 milionů (o 25 procent víc než loni), Fortuna přes 220 milionů (desetiprocentní nárůst), u Chance se radují z rekordu (přes 60 milionů), Synot Tip zaznamenal navýšení vkladů o 35 procent (cca 50 milionů) a Sazka utržila desítky milionů.

Zmíněné částky by možná byly ještě vyšší, kdyby Češi nevypadli už ve čtvrtfinále. "Mělo to sice negativní, ale zanedbatelný vliv, z pohledu turnaje se jednalo o dva zápasy z 64, které i tak byly pro sázkaře atraktivní," řekl Petr Šrain, mluvčí Fortuny.

MS OBRAZEM

Prohlédněte si klíčové momenty turnaje

ŠAMPIONI. Švédové pózují v roli mistrů světa. Titul získali po sedmi letech.

Snímky ze šampionátu najdete zde.

Sázkovým kancelářím nejen v tomhle ohledu pomohli Švýcaři, kteří se vedle českého týmu stali oblíbencem sázkařů. Jenže menšina tipovala, jak daleko to dotáhnou. Z jejich výsledků tak měli radost bookmakeři.

"Zdá se to neuvěřitelné, ale ani mdlé výkony Česka sázkaře neznepokojily a stačil povedený zápas s Norskem, aby si čeští hokejisté opět získali důvěru. Pět milionů vsazených na výhru Česka ovšem po prohře 1:2 získal Tipsport," prozradil Michal Peterka, zástupce firmy.

Právě čtvrtfinále bylo po úvodním zápase svěřenců Aloise Hadamczika proti Bělorusku nejsázenějším duelem celého mistrovství světa. Velkou roli v rekordních tržbách hrály live sázky během zápasů. Další příležitostí pro sázkaře bude tenisový grandslam Roland Garros, který v neděli začíná v Paříži.


  • Vybrali jsme pro Vás