Doporučujeme

FINÁLOVÝ TÝM. České tenistky před soubojem o trofej v prestižním týmové soutěži

FINÁLOVÝ TÝM. České tenistky před soubojem o trofej v prestižním týmové soutěži (zleva): Lucie Hradecká, Petra Kvitová, Lucie Šafářová a Květa Peschkeová. | foto: Česká sportovní/Pavel Lebeda

Sázkařský obrat: Rusky už nejsou favoritky. Ve finále zvítězí Česko

  • 7
České tenistky poprvé v historii samostatného státu získají fedcupový titul. To předpokládají tvůrci kurzů domácích sázkových kanceláří. Ve finále týmové soutěže proti Rusku je výběr kapitána Petra Pály v čele se světovou dvojkou Petrou Kvitovou favoritem bookmakerů i sázkařů.

Po postupu do finále přitom byly kurzy opačné. Zisk titulu se přisuzoval ruským hráčkám. Třeba i kapitán Pála před odletem do Moskvy tvrdil: "Mírnými favoritkami jsou Rusky." Události posledních dní však převrátily předpovědi sázkařských odborníků naruby.

Sobota on-line

Úvodní dvouhry od 11 hodin sledujte v podrobných on-line reportážích na iDNES

Třeba u Fortuny je celkový objem sázek stále příznivější pro domácí výběr (60 ku 40). Ale během uplynulého týdne vsadilo 90 procent sázkařů dvojku. Věří tedy Češkám. Hlavním důvodem je hlavně forma světové dvojky Kvitové. Co na tom, že přemáhá únavu i nachlazení.

"Vsadit výhru Česka je tentokrát povinnost, jakákoliv objektivita musí jít stranou. Kvitová vyhraje oba své dvouhry a o vítězi rozhodne závěrečná čtyřhra," říká hlavní bookmaker Fortuny Michal Hanák. Jeho kolega z Tipsportu Ladislav Pavlis přidává další důvod: "Původně byly i pro nás mírnými favoritkami ruské tenistky, ale i díky neúčasti zraněné Věry Zvonarevové jejich šance poklesly."

Z původního kurzu na vítězství Česka 2,25:1 je teď 1,67:1.

Sázkaři Tipsportu jsou celkově většími optimisty. "Jen deset procent sázek jsme přijali na Rusky," dodává Pavlis. Kromě běžných fanoušků bude o víkendu držet palce Kvitové, Luciím Šafářové a Hradecké i zkušené deblistce Květě Peschkeové anonymní sázkař, který si u Fortuny vsadil 100 tisíc korun na český úspěch.

Když se sejdou příznivé okolnosti v moskevské Olympijské hale, přijde si na skoro dvojnásobek, protože ještě stihl kurz 1,92:1. A hlavně po 23 letech do Prahy poputuje trofej pro vítězky Fed Cupu. Krásná představa...

Kdo vyhraje Fed Cup?

Kurzy vybraných sázkových kanceláří na finále týmové soutěže

Rusko: 2,00 - 1,95 - 2,10 - 2,08 - 2,00
Česko: 1,65 - 1,67 - 1,65 - 1,65 - 1,70

Kurzy jsou platné k 4. 11. 2011 a jsou v pořadí Fortuna, Tipsport, Chance, Synot Tip, Sazka Tip.

ORIGINÁL. České tenistky zkrášlí na zápasy finálového duelu Fed Cupu originální
TÝM. Pod vedením kapitána Petra Pály se ve fedcupovém finále proti Ruskám
ČESKÁ HVĚZDA. Petru Kvitovou čekají o víkendu posledná utkání mimořádně
FINÁLOVÉ SOUPEŘKY. Ruský fedcupový tým se připravuje na moskevské finále ve

  • Vybrali jsme pro Vás