Doporučujeme

ELEGÁN RAFA. Španělský tenista Rafael Nadal objevil novou vášeň - poker. A...

ELEGÁN RAFA. Španělský tenista Rafael Nadal objevil novou vášeň - poker. A fanouškům se spolu s dalšími slavnými jmény představil i v Praze. | foto:  Michal Šula, MAFRA

Hvězdy sportu hrají poker. Nadal: Je to zábava, ale chci být nejlepší

  • 3
Praha ve čtvrtek uvítala sportovní celebrity včetně nejlepšího tenisty světa - Španěla Rafaela Nadala. Do hlavního města přijeli hvězdní sportovci kvůli pokeru. V hotelu Hilton si zahrají charitativní turnaj.

Nadal tu měl být už loni jako jednička španělského týmu proti Česku ve finále Davis Cupu, ale kvůli zranění chyběl a ze zisku slavné trofeje se radovali domácí tenisté v čele s Tomášem Berdychem a Radkem Štěpánkem.

O rok později se sedmadvacetiletý Španěl do Prahy přijel, ale tenisové rakety zřejmě nechal doma. Do sálu mezi novináře vstoupil v elegantním obleku a s typickým úsměvem. "Mám v Česku pár přátel z tenisu, slyšel jsem, že Praha je krásná, ale ještě jsem neměl čas si město prohlédnout," řekl Nadal.

Řekli o pokeru:

Ronaldo (fotbalista, Brazílie):
"Je to hra mysli, inteligence. Je tam hodně podobnosti se sportem - rozhodují nervy, občas i náhoda."
Andrej Ševčenko (fotbalista, Ukrajina):
"V pokeru se blafuje jako při penaltě ve fotbale. Na trávníku jsem karty neměl rád, v pokeru naštěstí není žlutá."
Fatima Moreira de Melo (pozemní hokejistka, Nizozemsko):
"Je fajn najít novou vášeň v životě, dosud to byl pozemní hokej, teď je to poker."
Alberto  Tomba (lyžař, Itálie):
"Je to fajn zábava."

Odpoledne si v programu vyhradil na poker. Je jednou z hvězd charitativního turnaje, který pořádá společnost PokerStars.net.

S Nadalem budou hrát i bývalí fotbalisté Andrej Ševčenko a Ronaldo, slavný lyžař Alberto Tomba, pohledná pozemní hokejistka Fatima Moreira de Melo a pokerový profesionál Daniel Negreanu z Kanady.

Všichni přítomní mluvili o pokeru jako o vášni, zábavě, soutěžení. Nadal se dostal k pokeru v době, kdy léčil bolavá kolena. Od porážky s Lukášem Rosolem ve Wimbledonu 2012 nehrál tenis, ale ve volných chvílích odhaloval různá tajemství pokeru.

"Je to pro mě hlavně zábava. Pořád se poker učím, snažím se zlepšovat, i za stolem rád vyhrávám," potvrdil třináctinásobný grandslamový šampion.

"Poker je podobný tenisu. Musíte se soustředit, kontrolovat emoce, porazit soupeře."

Ačkoliv jsou karty pro Nadala pouze doplňkem k tenisu, také v pokeru Španěl ukazuje svou zarputilost, tréninkovou píli a soutěživost. Na poker má dokonce osobního kouče.

O tiskovou konferenci se sporotvními hvězdami byl velký zájem mezi novináři, někteří se do sálu dokonce ani nedostali. A celých patnáct minut panovala uvolněná atmosféra. Známý bouřlivák vtipkoval už od začátku a všechny rozesmíval také Negreanu.

POKER S ÚSMĚVEM. Tenista Rafael Nadal (vpravo) a bývalá hvězda fotbalových...
HVĚZDY U POKEROVÉHO STOLU. Zleva profesionální hráč Daniel Negreanu, fotbalisté...
ÚSMĚV. Španělský tenista Rafael Nadal přijel do Prahy na charitativní pokerový...

"Jsou tady jedni z nejlepších sportovců světa. Kdo je favoritem?" dotazoval se někdo z pléna. "Favorit jsem já," pohotově vypálila pokerová hvězda z Kanady. Pak Negreanu srovnával "svůj" poker se sportem: "Dřív byli hráči pokeru tlustí, kouřili. Nevypadali jako atleti, ale teď mladí se na to soustředí, udržují se v kondici. Třeba já jsem byl v posilovně, to tady nikdo z nich nebyl."

"Vždyť seš tlustej!" odpověděl mu Tomba. "Byl jsem včera, teď už ne," smál se Negreanu.

O chvíli později však atmosféra zhoustla. Sportovní hvězdy se přesunuly ke stolům a budou hrát poker. "Je to charita, tlak je úplně jiný, než když hraju profesionální turnaje. Ale poprvé budu hrát živý poker, takže jsem trochu nervózní," přiznal Nadal.


  • Vybrali jsme pro Vás