Doporučujeme

Na Eureku v pražském Hiltonu navazuje populární European Poker Tour. Prorazí Češi?

Na Eureku v pražském Hiltonu navazuje populární European Poker Tour. Prorazí Češi? | foto: Lukáš Bíba, MF DNES

Historický pokerový turnaj vyhrál Kypřan. Spraví si Češi chuť na EPT?

  • 1
Terminologií převzatou ze závodů ovládl Kypřan Menikos Panagiotou pokerový turnaj Eureka Poker Tour 2012 stylem start-cíl. V nedělním finále nad soupeři jasně dominoval a k titulu šampiona si přilepší o skoro tři a půl milionu korun. Letošní pražská zastávka byla rekordní a historické maximum je ohroženo také v případě European Poker Tour (EPT).

Deset lidí s kyperskou vlajkou postávalo kolem finálového stolu v pražském hotelu Hilton. Dlouho do noci napjatě sledovali, jak si vede jejich kamarád Menikos Panagiotou v karetním souboji s těmi nejlepšími hráči Eureky.

Když devětadvacetiletému Kypřanovi stačil pár sedmiček proti Robertu Vukovičovi z Chorvatska k vítězství, Panagiotouovi přátelé vybuchli radostí. "Moji přátelé mi byli velkou oporou. Hodně mi jejich přítomnost pomohla. Především psychicky samozřejmě," řekl spokojený šampion.

Panagiotou si domů odveze skleněnou trofej ve tvaru loga pořádající společnosti PokerStars.net a také finační prémii ve výši 137 100 eur. Kypřan od začátku soupeře na finálovém stole převyšoval, sítem turnaje se dostal do závěrečného klání jako chipleader a tam vyřadil šest ze sedmi protihráčů.

Eureka a EPT 2012 v Praze

Přečtěte si všechno o pokerových turnajích v hlavním městě.

Nejlepší Češi byli v první dvacítce - jedenáctý Petr Targa získal 7 900 eur (v přepočtu téměř 200 tisíc korun), Daniel Havlík na patnáctém místě bere 4 700 eur (zhruba 118 tisíc). Na placených pozicích skončil i Petr Gajdoš. Domácím hvězdám v čele s Martinem Staszkem se však nedařilo.

Povedený byl pražský turnaj série Eureka Poker Tour hlavně pro organizátory. Ve dvouleté historii nebyl žádný jiný hlavní turnaj úspěšnější, co se týká počtu přihlášených hráčů. Letos je jich registrovalo 652, což je skoro dvakrát víc než loni.

"Jsem z toho čísla nadšený. Je velká šance, že se celý festival největší pokerovou akcí v historii České republiky," řekl ředitel turnaje Edgar Stuchly. Připomíná, že na Eureku hned navazuje na stejném místě hlavní turnaj populární sérii European Poker Tour.

V Praze se koná už pošesté a první den vyvolal zájem 336 pokerových hráčů z celého světa. V pondělí se mají možnost přihlásit další lidé. Vstupní částka je 5 300 eur.

EPT je zároveň příležitost pro nejlepší Čechy, aby konečně prorazili. Na dvou dalších turnajích v domácím prostředí příliš nezářili. Už však vypadli třeba Jan Škampa nebo Martin Kabrhel. Jak si povede Staszko?


  • Vybrali jsme pro Vás