Doporučujeme

VÍTĚZ. Rafael Nadal ve finále porazil favorizovaného Federera.

VÍTĚZ. Rafael Nadal ve finále porazil favorizovaného Federera. | foto: Reuters

Nevěřili mu. Nadal ale bookmakery převezl, i když nebyl favorit

  • 4
Blyštivou trofej pro vítěze Australian Open měl laskat Andy Murray. Podle prognóz bookmakerů, expertů i tenisových fanoušků. Nestalo se, vypadl ve čtvrtfinále. Před nedělním finálovým zápasem se zase všeobecně věřilo Rogeru Federerovi. Ani ten ale neuspěl. Všechny předpovědi v neděli postavil na hlavu Rafael Nadal.

"Je těžké odhadnout, kdo vyhraje. Asi bych favorizoval Andyho Murrayho, který má v poslední době fazonu. Nejspíš si vše urovnal v hlavě a poráží i ostatní hráče ze světové špičky," tipoval před začátkem Australian Open bývalý český fotbalista a v současné době známý sázkař Ladislav Vízek.

Jak kdo postupoval turnajem?

Prohlédněte si výsledky všech zápasů mužské dvouhry

Podobný názor měli i bookmakeři. I pro ně byl Murray spolu s Federerem největším favoritem. Oba měli podobný kurz na vítězství, pohyboval se okolo 4,00. Až za nimi se umístily další současné hvězdy - Nadal a Djokovič. -čtěte Kdo dá v Melbourne nejvíc es? I tak se sází na Australian Open

Sázeli i Češi

První Grand Slam sezony měl u českých sázkařů velký úspěch. Dohromady na Australian Open vsadili stovky milionů korun. I výhry byly zajímavé. Nebylo výjimkou, když přesahovaly 100 tisíc korun.

Jenže největší favorit Murray se s turnajem z velké čtyřky rozloučil jako první, vypadl už v osmifinále. A jen o kolo později ho následoval Djokovič. Finále tak "zbylo" na Federera s Nadalem.

"Češi se před finálovým zápasem rozdělili na dva zhruba stejně početné tábory," uvedl Tomáš Bahník ze sázkové kanceláře Fortuna. "Na vítězství Federera i Nadala jsme přijali přibližně stejnou částku."

Méně už Nadalovi věřili bookmakeři. Španělského tenistu označili za jasného outsidera s kurzem přesahujícím 2,00. Naopak v případě Federerova triumfu jste mohli vydělat zhruba 1,6násobek vsazené částky.

Ani černé předpovědi ale Nadala nezastavily. Po více než čtyřech hodinách napínavé bitvy se radoval z prvního grandslamového triumfu na tvrdém povrchu. Porazil Federera, experty, únavu i sázkové kanceláře. -čtěte Australian Open vyhrál Španěl Nadal, v pětisetové bitvě předčil Federera

Jak jste na Australian Open dopadli vy?


Diskutujte o sázení!

Napište o svých výhrách ostatním v diskuzi


  • Vybrali jsme pro Vás