Doporučujeme

O miliardu korun se v Česku jen tak hrát nebude.

O miliardu korun se v Česku jen tak hrát nebude. | foto: Profimedia.cz

Miliardový jackpot v Česku? Utopie, přiznává Sazka

  • 5
Slovensko - v přepočtu přes 300 milionů korun. Německo - skoro miliarda. To jsou rekordní jackpoty jen z poslední doby. Je možné, aby podobnou částku mohli někdy vyhrát i Češi? Spíše ne, přiznávají lidé ze Sazky, která číselné loterie provozuje.

"Výše jackpotu závisí na počtu sázejících a ceně sázky," vysvětloval Robert Kupka z tiskového oddělení Sazky. "Německu se v tomhle směru nemáme šanci přiblížit."

Jeho slova potvrzují čísla, kterými se německé Lotto mohlo před sobotním losováním pochlubit. Lidé za 125 milionů eur nakoupili 20 milionů tiketů! Dalším důležitým faktorem je pravděpodobnost výhry. V Německu byla 1 ku 114 milionům a jackpot padl až na dvanáctý pokus. -čtěte Miliarda korun! Jackpot v Německu padl, dělí si ho dva výherci


Diskutujte o sázení!

Vyhráli jste? Řekněte to ostatním!

"U nás je pravděpodobnost výhry výrazně vyšší. U Sportky zhruba 1 ku necelým 14 milionům," upřesňoval Kupka. "Navíc se losuje ve dvou tazích, takže skutečná pravděpodobnost v každém z nich je dvakrát vyšší."

Miliardových jackpotů se tak v Česku jen tak nedočkáme.

Historickým českým rekordem je částka 144 milionů korun, o kterou se hrálo vloni v prosinci. Jackpot tenkrát sice padnul, ale zimní prémie zhruba 50 milionů korun odolala. Dva výherci tak dohromady brali "pouze" 95 milionů korun. Nejvyšší vyplacenou částkou v Česku zůstává 112 milionů korun z roku 2003.

Poslední - nedělní - losování Sportky rozdělilo jackpoty za více než 120 milionů korun mezi čtyři výherce, ten nejšťastnější bral necelých 51 milionů. -čtěte Velké sumy vyhrávali i sázkaři v Česku: rozdělili si 120 milionů korun

Jak vůbec případné vyplácení tak vysokých částek vypadá? Co všechno se veřejnost dozví o šťastném výherci? Do kdy má peníze na účtu?

"Ze zákona máme na vyplacení výher nad dva miliony šedesát dní," prozradil Kupka. "A anonymita je zaručena. Identitu výherců zná jen minimum osob."

Třeba na Slovensku přijde čerstvý milionář z nedávné doby do styku jen se dvěma zaměstnanci sázkové společnosti, která neprozradila ani věk, pohlaví či zaměstnání výherce. -čtěte Rekordní jackpot na Slovensku padl. Šťastný výherce bere 11 milionů eur


  • Vybrali jsme pro Vás