Doporučujeme

Z KURTU ZA STŮL. Legendární Boris Becker hraje kromě tenisových exhibic také turnaje v pokeru. Německý tenista hrál i teď v Hiltonu.

Z KURTU ZA STŮL. Legendární Boris Becker hraje kromě tenisových exhibic také turnaje v pokeru. Německý tenista hrál i teď v Hiltonu. | foto: Josef Vostárek, MF DNES

I druhý pražský turnaj je rekordní, hrál také Becker. Staszko vypadl

  • 32
Vypadá to, že Praha se stává rájem pokeru. V prosinci se konají v hlavním městě dva velké turnaje v populární karetní hře a oba se mohou pyšnit rekordy. Na European Poker Tour o výhru bojuje přes 700 hráčů včetně tenisty Borise Beckera. Třinecký Martin Staszko z turnaje vypadl druhý den.

Organizátoři prestižní série EPT se mohou radovat. Do pražského turnaje se přihlásilo 722 pokerových hráčů. To je nejvíc v historii pěti pražských zastávek EPT. Díky počtu účastníků výrazně nabobtnal i balík peněz, který se rozdělí mezi nejlepší stovku.

Vítěz celého turnaje získá celkem 775 tisíc eur, což je v přepočtu asi 19 milionů korun. Ani ostatní borci na finálovém stole nepřijdou zkrátka, osmý v pořadí bere přes milion a půl.

EPT v Hiltonu

Připomeňte si předchozí ročníky prestižní série European Poker Tour v Praze. Všechny články najdete ZDE.

Tyto peníze však určitě nezíská Martin Staszko. Patrně nejznámějšímu pokerovému profesionálovi z Česka se po druhém místě ve Světové sérii v Las Vegas přestalo dařit. Na domácích stolech neuspěl ani při World Poker Tour a pak ani v EPT, kde byl také neoficiální mistr světa a jeho přemožitel v lasvegaském finále Pius Heinz z Německa.

Turnaj, který se hraje pod hlavičkou herny PokerStars, vůbec láká (nejen) pokerové celebrity. Do Prahy dorazil Gus Hansen nebo krásná britská profesionálka Liv Boerreová. A do turnaje se přihlásil i německý tenista Boris Becker. Němec pokeru propadl, karty hrál už při aktivní tenisové kariéře.

"Stejně jako v tenise není důležité první eso, ale až to poslední. Člověk musí blafovat, hrát tělem a to se mi líbí," citoval server tn.cz šestinásobného grandslamového vítěze Beckera. Nejmladší wimbledonský šampion (vyhrál v 17 letech) hrál poker v Praze už před dvěma lety.

Nicméně sítem turnaje Hansen ani Becker neprošli. Boerreová se stále drží. Do třetího dne postoupilo i pět českých zástupců. Dobrou aktuální formu má Vojtěch Růžička, jenž byl z Čechů nejvýš už o víkendu na WPT. Petr Jaroš má z české pětice zatím nejvíc žetonů a patří mu 11. místo. Dál postoupila i Michaela Smrčková, která se kvalifikovala přes internet.

Kdo si nakonec finančně přilepší na vánoční nákupy, bude jasné v sobotu večer po skončení bojů na finálovém stole.


  • Vybrali jsme pro Vás