Doporučujeme

SEDMINÁSOBNÝ VÍTĚZ. Vyhraje Lance Armstrong i poosmé?

SEDMINÁSOBNÝ VÍTĚZ. Vyhraje Lance Armstrong i poosmé? | foto: Reuters

Contador porazí Armstronga, věří bookmakeři. Bez šance není Kreuziger

  • 2
Největší favorité letošní Tour de France? Hledejte ve stáji Astana, za kterou jezdí cyklisté Alberto Contador a Lance Armstrong.

Sázkové kanceláře rozložily síly zhruba takto: nejvíc šancí má Contador, který je i stájovou jedničkou a Tour vyhrál v roce 2007, hned za ním stojí sedminásobný americký vítěz.

Hvězdné dvojici z Astany by měl nejvíc konkurovat čtyřiadvacetiletý Andy Schleck.

"Kdybych si měl vsadit 1000 dolarů na Tour, tak 800 bych dal na Armstronga a zbytek rozdělil na další jezdce," prohlásil německý cyklista Jens Voigt, jenž sice nejslavnější cyklistický závod nikdy nevyhrál, ale žlutý dres pro vedoucího závodníka už si vyzkoušel. -přečtěte si, jak se Armstrong připravuje na Tour

Kurzy na Tour de France

Nejslavnější cyklistický závod začíná v sobotu

Contador: 2,10 - 1,95, 2,10 - 2,00, průměr 2,04
Armstrong: 5,50 - 5,50, 5,00 - 4,50, průěmr 5,13
Schleck: 8,00 - 7,00 - 8,00 - 9,00, průměr 8,00
Kreuziger: 30,00 - 40,00 - 50,00 - 60,00, průměr 45,00
Pořadí kurzů: Chance, Sazka, Synot Tip, Unibet.

Podle nabídky sázkových společností není bez šance ani český zástupce Roman Kreuziger. Minimálně v první desítce by v konečném pořadí mohl být.

"Sázení na cyklistiku u nás nemá takovou tradici jako třeba ve Francii nebo Itálii. Přesto je Tour de France závodem, na který si lidé vsadí. Letošnímu ročníku by navíc mohl hodně pomoct Kreuziger, o kterém se hodně píše a je na očích," uvedl Pavel Krejčí, hlavní bookmaker Synot Tipu.

Právě na Kreuzigra plánují české sázkové společnosti vypsat speciální sázkové příležitosti. Sázející tak budou moct například tipovat, jestli český jezdec vyhraje některou z etap.

Vzhledem k tomu, že cyklistika v Česku nepatří mezi nejpopulárnější sporty, sázkové kanceláře nemají ani speciální bookmakery se za měřením na tento sport.

"To je pravda. U nás to dělá člověk, který má jinak na starosti jiné sporty. Třeba atletiku," přiblížil Krejčí, jak to v sázkových kancelářích chodí.


  • Vybrali jsme pro Vás