Doporučujeme

ROZHODUJÍCÍ MOMENT. Snažili se, ale na silného soupeře stačili postupem času...

ROZHODUJÍCÍ MOMENT. Snažili se, ale na silného soupeře stačili postupem času stále méně. A jedenáct minut před koncem schytali smrtící ránu. To když se Cristiano Ronaldo konečně přestal naštvaně šklebit a rozhodl o výhře Portugalska 1:0. Pro české fotbalisty včetně brankáře Petra Čecha tím Euro skončilo. | foto: Reuters

Fotbalové Euro sázkaře táhne. Už prosázeli rekordních 650 milionů

  • 0
Čeští fotbalisté sice na Euru skončili ve čtvrtečním čtvrtfinále po těsné prohře s Portugalskem, ale turnaj pokračuje dál. I tak se dá už teď napsat, že pro české sázkaře je to velké lákadlo. Zatím si vsadili přes 650 milionů korun.

Je to zatím podle očekávání nejsázenější sportovní událost letošního roku po hokejovém mistrovství světa. Celkové sázky už jsou teď o čtvrtinu vyšší než při minulém Euru před čtyřmi lety. Velkou roli v tom hraje kromě internetového sázení také úspěch v podobě postupu týmu Michala Bílka ze skupiny.

Tipsport před turnajem počítal s náběrem okolo 400 milionů, zatím si lidé vsadili zhruba 350 milionů. "Tu očekávanou hranici bychom měli překročit, i když Češi vypadli," řekl pro agenturu ČTK mluvčí společnosti Lubomír Ježek.

Vklady proti minulému Euru v roce 2008 jsou v prvních dvou týdnech vyšší o 20 až 30 procent. Nárůst Ježek přisoudil rozvoji internetového sázení, které ještě před čtyřmi lety nesměl Tipsport lidem nabízet.

Fortuna eviduje sázky za zhruba 460 milionů, z toho jen v Česku za čtvrt miliardy. "V porovnání s posledním Eurem v roce 2008 činí v Česku nárůst tržeb asi 25 procent, v Polsku je pak ještě mnohem výraznější," uvedl mluvčí Petr Šrain.

Sázková společnost Chance má tržby ze sázek asi 55 milionů korun, což je podle mluvčí Markéty Světlíkové proti poslednímu evropskému šampionátu nárůst o 15 procent.

Nejsázenějším utkáním bylo čtvrtfinále mezi Českem a Portugalskem. V něm v souboji s bookmakery vyhráli sázkaři, ale celkově jsou na tom experti sázkových kanceláří o něco lépe. Sázkaři prodělali hlavně na výhře Čechů nad domácím Polskem. "Sázkaři jsou zatím hodně úspěšní, naše marže je nižší, než je dlouhodobě obvyklé," prozradil Ježek.

,
  • Vybrali jsme pro Vás