Doporučujeme

SMUTEK. Po smolné remíze byli smutní fotbalisté, fanoušci i sázkaři.

SMUTEK. Po smolné remíze byli smutní fotbalisté, fanoušci i sázkaři. | foto: Michal Sváček, MAFRA

Bookmaker: Pro nás je důležité, aby v Lize mistrů byl Real, ne Slavia

  • 17
Středeční noc neprobrečeli jen fanoušci fotbalové Slavie. Hodně rozmrzelí byli i sázkaři, kteří z devadesáti procent v předkole Ligy mistrů věřili postupu pražského týmu. Nakonec ale vzteky házeli tikety do koše, protože do 4. předkola postoupil Šeriff Tiraspol.

Přitom se tipující už skoro radovali z očekávané výhry. Slavia ještě v nastaveném čase vedla 1:0. Jenomže pár vteřin před koncem vyrovnal Nadson, brazilský obránce ve službách bohatého moldavského klubu.

Hráči Slavie popadali na trávník, stadion v Edenu ztichl a sázkaři dostali obrovský vztek.

Někteří také vyhráli

Takový zápas nemohl být pro žádnou sázkovou kancelář ztrátový, nicméně zisky přesto nejsou moc ohromující.

A ne všichni sázající nakonec byli zklamaní. V Praze jeden sázející natipoval tři stejné tikety celkem za 45 tisíc korun. Mezi pěti událostmi byl i postup Tiraspolu. Vyhrál tak 450 tisíc korun.

A jestli vyřazení Slavie ovlidní sázky na Ligu mistrů? Myslím, že lidé budou sázet i na její učinkování v Evropské lize.

Petr Šrain, tiskový mluvčí Fortuny

"Ze středeční nabídky to byl suverénně nejsázenější zápas. A protože drtivá část sázkařů věřila Slavii, tak pro nás byla středa dost výdělečná," přiznal Pavel Krejčí, hlavní bookmaker sázkové kanceláře Synot Tip.

Teď sice sázkové kanceláře slaví, ale neprodělají v dlouhodobém hledisku kvůli neúčasti Slavie v Lize mistrů?

"To si rozhodně nemyslím. Liga mistrů je hodně sázená i bez českých týmů. Pro sázkové kanceláře je důležité, aby v ní hrál Real Madrid, ne Slavia," poznamenal Krejčí. "Rozdíl může být tak maximálně dvě procenta."

Ale nebyla to jen Slavia, která ve středu sázkovým společnostem vydělávala. Poslední vítěz Poháru UEFA Šachtar Doněck totiž nepostoupil přes rumunský Temešvár.

"Jeden sázkař vsadil na vítězství Šachtaru 120 tisíc korun a na postup 100 tisíc. Celkem tak přišel o 220 tisíc korun," uvedl Krejčí.

Budou příště sázkaři úspěšnější?


  • Vybrali jsme pro Vás