Zápas prospěl boxu

Praha - Bylo to jasné utkání pro Lennoxe Lewise. Od začátku těžil ze svých dlouhých paží. Bojoval na distanc a útočil hlavně direkty. Takticky to zvládl lépe. Lewise jsem už po jeho olympijském vítězství v Soulu 1988 považoval za jednoho z nejlepších. Bylo jen otázkou času, kdy se prosadí mezi profesionály. Prohrál sice s Rahmanem i McCallem, ale oba je pak porazil.

V jeho zápase s Tysonem se střetly dva absolutně odlišné styly: Tysonův boj nakrátko s tvrdými háky a Lewis se svými dlouhými pažemi. Tyson se snažil přiblížit, ale nedařilo se mu to. Přesně Lewise nezasáhl. Lewis ze začátku dobře pracoval levačkou, Tyson nestačil uhýbat a Lewis pak přidával rány pravou rukou.

Tyson byl po sportovní stránce připraven, ale připadalo mi, že nebyl v nejlepší formě. Že neměl svůj den. Měl šanci, protože v boxu stačí setina, jeden úder, který může obrátit utkání. Ale Lewis ho k ničemu nepustil. Byl to vynikající zápas, který ohromně prospěl boxu. Bylo vidět, že se Tyson dokáže ovládat. Možná, že se po takovém výprasku probral, a je to dobře.

Jedna z variant je, že rivalita před zápasem byla dávána najevo záměrně. Po souboji se zase Tyson choval jako podle scénáře. Mám pocit, že Lewis možná skončí. Je na vrcholu hodně let a je unaven.

Čtěte: Lewis sestřelil Tysona a vyhrál k.o.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Box, Lennox Lewis, Soul