Z Letné vede cesta do Maroka

P r a h a - Na víkendovém mistrovství republiky ve sportovním aerobiku půjde o domácí tituly a zároveň o místa v nominaci na květnové mistrovství světa v marockém Agadiru. V hale pražské Sparty na Letné je sobota vyhrazena nastupující generaci a neděle přinese vrcholnou podívanou v podobě seniorského finále a soutěže fitness družstev. Program obou dnů zahájí ve 14.30. Ze semifinále, které se uskutečnilo o uplynulém víkendu v Kladně, se do Prahy kvalifikovalo šest žen, pět družstev a párů a trio mužů. Ve fitness se představí kategorie aerobik, funk a step.

Jediného jasného favorita má soutěž družstev. Titul obhajují úřadující mistři světa David Holzer, Jakub Strakoš a Vladimír Valouch. Strakoš se navíc představí společně s Lenkou Maškovou v soutěži párů. Martin Dušek, bývalý partner Maškové, se pokusí v jednotlivcích znepříjemnit život obhájci trofeje Tomáši Krmíčkovi. "Krmíček má opět avantgardní sestavu," prozradila dnes zástupkyně organizačního výboru finále Bohumila Řešátková.

V kategorii žen dominovala semifinálovému klání juniorská mistryně světa Martina Fulínová. O medaile s ní budou bojovat Silvie Brandová, bronzová z loňského mistrovství Evropy, a Lucie
Jiříková.

Po oba víkendové dny si mohou návštěvníci zacvičit při Adidas aerobic sport show pod vedením bývalé mistryně světa a Evropy Olgy Šípkové, Davida Hufa, Strakoše či Krmíčka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž