Volf se Štěpánkem pomstu nechystají

Praha - Po třech letech a celkově posedmé se v Praze uskuteční závod Světového poháru vodních slalomářů. Na kanálu v Troji se o tomto víkendu představí více než 200 závodníků, chybět nebude ani tuzemská špička v čele s deblkanoisty Ondřejem Štěpánkem a Jaroslavem Volfem či kajakářkou Štěpánkou Hilgertovou.

Právě na deblkanoisty Volfa se Štěpánkem, kteří loni v Troji vybojovali titul mistrů světa, bude upřena pozornost domácích fanoušků.

Na nedávném mistrovství Evropy v Liptovském Mikuláši totiž získali "jen" stříbrné medaile, přestože do finálové jízdy nastupovali z vedoucí pozice po semifinále. Ve finále pak podlehli o pouhých 35 setin sekundy slovenským bratrancům Škantárovým.

Na domácí vodě tak budou mít jedinečnou příležitost k pomstě. "No já bych to nenazýval pomstou, ale spíš odvetou. A něco určitě vymyslíme," smál se Štěpánek.

Bronzové medailisty z olympijských Atén však momentálně trápí zdravotní potíže, vinou nichž neseděli v lodi více než týden.

Program SP v Praze

Pátek 29. června:
9:00 kvalifikace C1 muži, K1 ženy 1. jízda
10:50 kvalifikace C1 muži, K1 ženy 2. jízda
13:40 kvalifikace K1 muži, C2 muži 1. jízda
15:45 kvalifikace K1 muži, C2 muži 1. jízda

Sobota 30. června:
10:00 semifinále C1 muži
11:15 semifinále K1 ženy
13:30 finále C1 muži
14:00 finále K1 ženy

Neděle 1. července:
10:00 semifinále K1 muži
11:00 semifinále C2 muži
13:30 finále K1 muži
14:00 finále C2 muži



Vynechali přitom i víkendový závod Českého poháru. "Něco jsem na Jardu prsknul," připomněl Štěpánek fakt, že on s lehčí virózou bojoval už před evropským šampionátem.

Poprvé tak potrénují až v úterý. "Ale neměl by to být problém. Kanál známe, chce to být hlavně v pohodě," doplnil Volf.

V současné době je do Prahy přihlášeno 234 závodníků ze 36 zemí. Přijedou i olympijští šampioni bratři Hochschornerovi ze Slovenska nebo jejich kolega a čerstvý mistr Evropy Michal Martikán.

Trojský kanál pak uvidí i souboj olympijských vítězek na kajaku mezi Štěpánkou Hilgertovou a Slovenkou Elenou Kaliskou, která na domácím šampionátu neuspěla a skončila až osmá.

"Mrzí mě, že jsem zklamala slovenské diváky. Hodně jsem chybovala a chci se z toho poučit. Další závody budou určitě lepší," prohlásila Kaliská, která obhajuje celkové vítězství v seriálu, v němž se kromě Prahy pojede také ve slovinském Tacenu a německém Augsburgu.

Sama olympijská vítězka z Atén se do Prahy prý velmi těšila. "Se Štěpánkou i Irčou Pavelkovou jsme kamarádky, navzájem si držíme palce. Myslím, že diváci uvidí kvalitní závod."

Světový pohár začne už v pátek kvalifikacemi, semifinálové a finálové jízdy jsou na programu o víkendu.

Na všechny závody budou mít diváci vstup zdarma.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž