Veslaře čeká boj na dlouhých tratích

Ústí nad Labem - Česká veslařská špička bude na národním mistrovství bojovat na dlouhých tratích o tituly v konkurenci závodníků ze Švédska a několika německých klubů. Šampionát uvidí diváci v sobotu v Ústí nad Labem. Na osmikilometrové trati se na skifu představí například Václav Chalupa, Michal Vabroušek, Ondřej Synek, Miloslava Knapková, Daniela Nacházelová či Pavlína Křtěnová. Přihlášeno je ve všech věkových kategoriích přihlášeno 287 lodí.

Po loňských problémech s časomírou, kvůli kterým byly nakonec všechny výsledky anulovány, se pořadatelé snažili na možné komplikace připravit. Na rozdíl od předešlého roku budou veslaři startovat po jednom a nikoliv ve dvojicích a budou rozděleni do výkonnostních skupin, aby se na trati moc často nepředjížděli.

"Celý rok závod připravujeme. Technické vybavení se sice moc nezměnilo, ale přesto věřím, že vše bude v pořádku," uvedl reprezentační trenér Přemysl Panuška. První závodníci vyjedou na Labe v Prackovicích v 11 hodin, cíl je tradičně u loděnice ústeckých veslařů ve Vaňově.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž