Uzdravená lyžařka se vrací na svahy

Z á h ř e b - Chorvatská sjezdařka Janica Kosteličová, která loni utrpěla vážné zranění pravého kolena, je připravena vrátit se v této sezóně zpět do Světového poháru. Nový ročník začne v sobotu v rakouském Söldenu obřím slalomem, Kosteličová však zpočátku žádné velké výsledky neočekává. "Jsem v dobré kondici, vůbec nejezdím špatně, ale od této sezóny toho moc nečekám," prohlásila osmnáctiletá lyžařka, která se nyní připravuje v rakouském Hintertuxu.

Po celou dobu, kdy se zotavovala, udržovala kontakt s některými soupeřkami. "Všechny vědí, že se vracím a jsou trochu překvapené, že jsem zpátky na lyžích tak brzo," řekla Chorvatka. "Nevím ale, jestli by se mne měly v této sezóně bát. Opravdu nečekám žádné medaile," varovala."Nejdůležitější je, abych si udržela formu a absolvovala sezónu bez nových zranění," přeje si.

Kosteličová utrpěla zranění, které ohrožovalo její další kariéru, loni v prosinci při tréninku ve Svatém Mořici. V té době vedla průběžné pořadí Světového poháru a byla označována za "zázračný talent". Okamžitě se podrobila operaci přetrženého
předního křížového vazu a skvěle rozjetá sezóna pro ni skončila. "Ještě nejsem v pořádku na sto procent. Noha mě stále trochu pobolívá, ale dá se to vydržet," přiznala s tím, že pravděpodobně ze strachu z nového zranění letos vynechá některé náročné sjezdy.

Své síly chce Chorvatka, které loni vyhrála úvodní tři slalomy sezóny, soustředit na příští sezónu tak, aby její forma vrcholila na olympijských hrách v Salt Lake City. "Hrozně bych si přála získat na olympiádě medaili, přestože vím, že to nebude snadné," doufá.

Chorvatka Kosteličová vychutnává svůj triumf po závodě v Sestriere.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž