Trojnásobný mistr světa Julio César La Cruz ovládl v Riu boxerskou kategorii do...

Trojnásobný mistr světa Julio César La Cruz ovládl v Riu boxerskou kategorii do 81 kg a získal první olympijské zlato pro Kubu v polotěžké váze. | foto: Reuters

Velkou cenu v boxu ozdobí Kubánci s mistry světa a olympijskými vítězi

  • 0
Ústecká Velká cena v boxu, kterou letos čeká jubilejní padesátý ročník, má hvězdné obsazení. V ringu se ukáží Kubánci, světová velmoc číslo 1 v amatérském ringu.

„Grand Prix bude v plné parádě, představí se u nás čtyři aktuální mistři světa z Kuby,“ oznámil Svatopluk Žáček, prezident České boxerské asociace.

Trenéři Rolando Acebal a Enrique Steinner přihlásili osm boxerů, aktuálními světovými šampiony jsou Yosbany Veitia (52 kg), Andy Cruz (63), Julio La Cruz (81) a Erslandy Savón (91). Navíc Arlen Lopez (75) vyhrál olympiádu stejně jako Julio La Cruz.

„Z potvrzení jejich přihlášky mám dobrý pocit. Je jasné, že kubánská účast je vždy okrasa, láká lidi. Je rozdíl mít Velkou cenu s Kubou, či bez ní. To je jasné,“ uvědomuje si Žáček.

Grand Prix se boxuje od středy 22. do soboty 25. května v ústecké hale Slunety.

„Kalendář je nabitý, těžko si vybírat, ale termín je dobrý vzhledem k červnovým Evropským hrám v Minsku, které jsou současně mistrovstvím Evropy, a dále k zářijovému mistrovství světa v Rusku,“ podotkl Žáček. V Ústí nad Labem budou startovat i výborní Brazilci, Austrálie, Ghana, Anglie, Francie či Turecko.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž