Triatlonisty potěšilo jen stříbro týmu

Pardubice - Slavit evropské stříbro? Nebo truchlit nad ne zrovna vydařeným vlastním výsledkem? Švédský Säter zanechal v duši pardubických triatlonistů rozpačité pocity. Jan Vodehnal s Tomášem Petrem pomohli českému triu ke druhému místu v soutěži družstev na mistrovství Evropy v dlouhém triatlonu.

"Když se daří týmu, tak to potěší," pronesl Petr. "Jsem moc rád, že to družstvu vyšlo," dodal Vodehnal.

Jenže... Oba pomýšleli vysoko i v závodě jednotlivců. Vždyť obhajovali umístění těsně za stupni vítězů. Tentokrát skončil Vodehnal třináctý a Petr čtrnáctý. A třetí ze závodníků pardubického klubu OMT Pavel Kašpárek si přivezl 16. místo.

"Individuální výsledek mohl být lepší. Kdybych se dostal do první desítky, byl bych spokojen," přiznal Vodehnal. "I když byla konkurence kvalitnější než vloni, jsem ze svého umístění zklamán," netajil se Petr. Právě on rozjel závod slibně. Doplaval jako šestý. "Ale pak už to bylo horší a horší," povzdechl si Petr.

Kolo pohřbilo jeho naděje na kvalitní výsledek. "Bylo to hodně rychlé. Potřeboval bych spíše členitější terén," podotkl Petr. Propadl se dozadu a v závěrečném běhu se už na přední pozice nevrátil.

"Po kole jsem už neměl energii," řekl Petr. "Kdybych nebyl na třetí pozici a nebojoval o umístění týmu, zřejmě bych odstoupil." Vodehnalovi úvod nevyšel dobře.

Po plavání byl v polovině startovního pole. "Bohužel jsem měl v půlce problémy s dýcháním. Musel jsem zastavit a ztratil jsem kontakt se špičkou," řekl Vodehnal.

Ztrátu už nesmazal, i když se posunul o pár míst vpřed. "Na kole jsem se trápil a moc mi neseděl ani kopec na běžecké trati. Každá část závodu určitě mohla být lepší," pronesl Vodehnal.

Přesto nemuseli pardubičtí závodníci v cíli jen truchlit. Společně se šestým Petrem Vabrouškem vybojovali druhé místo v soutěži družstev. "Medaile byla naším přáním. Ale teď je to jen slabá náplast," povzdechl si Petr.

Společně s Vodehnalem si však zajistil nominaci na světový šampionát, který se koná v srpnu v Dánsku.

"Určitě mám chuť si spravit náladu za Evropu. Ale ještě se musím poradit s trenérem, zda na svět pojedu," řekl Petr.

"Já určitě startovat chci. Ve Fredericii jsem byl předloni pátý na mistrovství Evropy. Tamní trať mi sedí víc, snad se dočkám lepšího výsledku než v Säteru," pronesl Vodehnal.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž