Triatlonistu Vabrouška potěšila forma

Klagenfurt, Brno - Triatlonista Petr Vabroušek z brněnského Kepák týmu skončil třetí v závodě Ironman v rakouském Klagenfurtu, kam se vydal před srpnovým mistrovstvím světa v Dánsku. "S umístěním jsem spokojen, stejně jako s nejrychlejším maratonem za 2:47 minuty. V Brazílii jsem běžel 2:46 a loni v Almere 2:44, tak doufám, že se mi běžecká forma udrží," uvedl Vabroušek. Za vítězným Němcem Zäckem zaostal o patnáct minut. Mezi necelými patnácti sty závodníků z 34 zemí pokazil Vabroušek start a hned v plavecké části nabral pětiminutovou ztrátu.

"Startovní  výstřel zazněl nečekaně minutu před sedmou hodinou a já jsem zaspal," omlouval zaváhání  brněnský závodník. V kopcovitém terénu pro cyklistickou část závodu se však slušně rozjel a  do běhu nastupoval na třináctém místě.

"Už kolem šestnáctého kilometru jsem sdílel 3. až 5.  místo s Bouquetem z Francie a Litovščenkem z Estonska, kteří mě oba loni na Havaji porazili.  Postupně jsme se všichni zkoušeli setřást, až se to podařilo mě zhruba na dvacátém  kilometru," konstatoval Vabroušek, jenž se pak až do cíle soustředil na útok na druhé místo  Mullera-Hornera.

"Vypadalo to slibně a zhruba kolem třicátého kilometru už jsem smazal 11 z  původních 13 minut náskoku. Poté jsem však příliš začal cítit neskutečné vedro, které na  trati panovalo, rozhodl se zvolnit a hlídat si třetí pozici," dodal závodník, jehož poprvé  na závodech doprovázela manželka a dvouletý syn Filip.

"Byť mne to trochu rozptylovalo, v  těžkých úsecích mne jejich přítomnost dokázala povzbudit," dodal.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž