Trenéři Arrows se učili v Americe

  • 1
Ostrava - Jak trénovat profesionální švih nebo jak využívat jednotlivé typy nadhazovačů na různé situace. I to se dozvěděli zástupci baseballového klubu Arrows Ostrava na ABCA Convention v americkém Chicagu.

"ABCA je asociace amerických trenérů baseballu. Na chicagském shromáždění se jich sešlo přibližně tři a půl tisíce," vysvětloval sekretář Arrows Ostrava Petr Kubovčík, který se baseballového kongresu zúčastnil zároveň s trenérem áčka Arrows Václavem Šíchou a trenérem juniorů Radimem Kepákem.

"Za Evropu jsem tam zahlédl kromě nás Holanďany, Italy, Němce i Švédy. Z Česka tam byli ještě zástupci pražské Krče."

O významu akce svědčí mimo jiné to, že na ní přednášeli trenéři prestižní americké profesionální soutěže MBL.

"Kouč týmu Colorado Rockies přednášel například o přípravě nadhazovače od bullpenu (plocha pro rozcvičení nadhazovače - pozn. red.) až po konec zápasu nebo kouč Floridy Marlins John Mallee vysvětloval, jak trénovat profesionální švih," popisoval Kubovčík.

Toho zaujala i přednáška kouče Dusty Rhodese z University of North Florida o zdvojeném BP tréninku se dvěma pálícími tunely.

"Hlavně Václav Šícha má plný notes poznámek," usmál se sekretář ostravského klubu. "Součástí shromáždění byla i výstava baseballových firem. Mimo jiné i těch, co se zabývají výstavbami hřišť, což nás před rekonstrukcí našeho areálu zaujalo."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž