Leoš Rak, trenér hokejbalové reprezentace

Leoš Rak, trenér hokejbalové reprezentace

Trenér hokejbalové reprezentace Leoš Rak odpovídal čtenářům

  • 0
Podruhé v historii bude Česko pořádat mistrovství světa v hokejbalu. Před jedenácti lety vybojoval český tým v domácím prostředí zlato. Jaké šance má letos? Jakou sílu má český výběr? Na takové otázky odpovídal v on-line rozhovoru reprezentační trenér Leoš Rak.

V neděli 1. února ve čeká české hokejbalisty první přípravné utkání v letošním roce. V Plzni se od 12 hodin střetnou se Slovenskem. Pro trenéra Leoše Raka to bude významná příležitost vidět své svěřence v akci a zápas jistě mnohé napoví i před blížícím se mistrovství světa.

ODPOVĚDI NALEZNETE ZDE

Reprezentační kouč Rak odpovídal čtenářům

Leoš Rak je odchovancem Ústí nad Labem, v jehož dresu dvakrát vyhrál kanadské bodování extraligy a jako trenér dovedl Elbu Ústí nad Labem ke dvěma mistrovským titulům v letech 2004 a 2006.

Byl asistentem trenéra u historického úspěchu českého hokejbalu, kdy český tým v roce 1998 vybojoval v Litoměřicích zatím jediný titul mistrů světa.

K národnímu týmu se vrátil před mistrovství světa v Ratingenu, kde byl asistentem Josefa Kadaněho. Po šampionátu ho jmenovali hlavním trenérem reprezentace.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž