ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Tomáš Blažek, MAFRA

Baseballisté třebíčských Nuclears chtějí do play off. I kvůli klidu

  • 1
Baseballisté Třebíč Nuclears před sebou mají poslední dvě série zápasů v základní části extraligy. A jejich cíl je jasný – dostat se mezi šest nejlepších týmů, které si zahrají play off.

„Pokud se nám tam podaří dostat, bude to pro nás velký úspěch. Už několikrát jsme skončili těsně pod play off,“ připomíná předseda třebíčského klubu Jan Urbánek.

Motivace udržet se na současné šesté pozici je navíc umocněna tím, že prvních šest celků získá klid.

„Svaz totiž uvažuje, že by pro příští rok snížil počet účastníků z deseti na osm, takže boj o udržení bude tentokrát hodně náročný,“ vysvětluje Urbánek.

Každopádně zatím může být vedení Nuclears s výkony extraligového A-týmu spokojené.

„Musím říct, že se klukům letos opravdu daří,“ souhlasně pokyvuje hlavou šéf třebíčského klubu. „Jenom je škoda, že jsme některé důležité zápasy prohráli. Na konci nám pak můžou právě tyhle ztracené body chybět,“ dodává, přičemž zmiňuje například souboj z minulého víkendu, kdy hráli Nuclears s pražským Tempem. Zápas skončil třebíčskou porážkou 12:13 v prodloužení. Letošní třebíčský extraligový mančaft postrádá individuality typu Lukáše Hloucha či Marka Krejčiříka. Oba talentovaní baseballisté se totiž rozhodli pro změnu, nastupují v barvách brněnských Hrochů.

Třebíč Nuclears - Draci Brno, momentka z baseballového zápasu

„Myslím, že je to přirozený vývoj. Oba kluci šli do Brna na školu. U nás vysoká škola není, takže kloubit tréninky s učením je velmi těžké,“ nezlobí se Urbánek na rozhodnutí mladých odchovanců.

Navíc zbytek týmu podle něj jasně ukazuje, že vyhrávat umí i bez obou zmiňovaných hráčů.

„Kluky samozřejmě mrzelo, že Lukáš s Markem odešli, ale semkli se a hrají velmi dobře. Možná to byl pro ně ten správný impulz, aby dokázali, že i tak dovedou hrát pěkný baseball,“ vysvětluje předseda třebíčských Nuclears.

A pěkný baseball s úspěšným koncem by svěřenci amerického kouče Jeffreye Charlese Barta rádi sehráli už o nadcházejícím víkendu v trojzápase se Sokolem Hluboká. A také příští týden s Eagles Praha.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž