Nestárnoucí Petr Korbel by měl být ve finále oporou týmu STEN marketing HB Ostrov.

Nestárnoucí Petr Korbel by měl být ve finále oporou týmu STEN marketing HB Ostrov. | foto: Petr Lemberk, MAFRA

Bitva stolních tenistů Hradce a Ostrova o extraligový trůn startuje

  • 0
Dva nejlepší celky základní části nejvyšší soutěže mužů ve stolním tenise – DTJ Hradec Králové a STEN marketing HB Ostrov – se ode dneška střetnou o mistrovský titul. Série začíná na východě Čech.

Spravedlivá bitva o titul. Tak se dá nazvat letošní finále extraligy stolního tenisu. To se rozjede už dnes mezi dvěma nejlepšími týmy základní části: prvním DTJ Hradec Králové a druhým STEN marketing HB Ostrov. Série se hraje na tři vítězná utkání a mistr bude znám nejpozději v pátek 23. května, kdy by se hrál případný pátý rozhodující duel.

V úterý a ve středu čeká na stolní tenisty zápas na půdě Hradce, který ve svém týmu má hned dva slovenské reprezentanty – Lubomíra Pišteje a Petera Šeredu. Ty doplňuje další Slovák Martin Olejník.

Havlíčkobrodský kouč Tomáš Demek bude spoléhat na své svěřence Josefa Šimončíka, Pavla Širučka a Petra Korbela. "Všichni jsou zdraví, takže si věříme," odvětil stručně manažer týmu Miroslav Jinek.

Podle něj bude tato série hodně vypjatá. "Bude to bitva, bude to vyhrocený, a to nejen u stolu, ale i v hledišti," myslí si Jinek.

Společně s ním se chystá na východ Čech početná skupina havlíčkobrodských fanoušků. "Mělo by nás být třicet, protože víc lístků jsme nedostali. Oni mají hodně malou hernu, ještě menší než v Praze na Kotlářce," upozornil.

Také prozradil, že na domácí zápasy na Ostrově, které jsou na programu v pondělí 19. a případě v úterý 20. května, je už nyní téměř vyprodáno.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž