Sportovní aerobik oznámil nominaci na ME

Praha - Téměř 260 závodníků z Česka se představí na zářijovém mistrovství Evropy ve sportovním aerobiku a fitness družstev. "Počítáme s tím, že na šampionát do maďarské Pécse, kde zároveň proběhne juniorské mistrovství světa, vyšleme šestadvacet týmů a pětatřicet jednotlivců," uvedla Bohumila Řešátková, generální manažerka Českého svazu aerobiku. Na evropském šampionátu, který proběhne 19. a 20. září, bude česko obhajovat šest zlatých medailí z loňského kontinentálního mistrovství v Budapešti.

Minulý rok vybojovali prvenství Jánský v mužích, Jiříková mezi ženami, v párech dvojice Jánský - Kavříková, družstvo Holzer, Strakoš, Valouch a fitness týmy v kategoriích step a aerobic.

Na zářijové mistrovství Evropy už vedení Českého svazu aerobiku oznámilo nominaci. Ta vychází především z nedávných nominačních závodů, které proběhly v pražském areálu Vodních staveb.

Nominace - sportovní aerobik
Muži:
Dušek, Jánský, Sirotek, ženy: Fulínová, Jiříková, Brandová, páry: Kavříková - Jánský, Zámostná - Sirotek, Protivínská - Krmíček, družstva: Strakoš -  Holzer - Valouch, Šejvlová - Tomášková - Havlíčková, Babková - Marhová - Šramlová

Nominace - fitness týmy
Funk:
Fitness Station Praha, Echo B.D.S. Hip Hop Team, Studio Domino Praha, step: Těžká směs, Druhý dech, Zuzi Studio Liberec, aerobic: Fitness Center Hanka, Aerobic Team Veroniky Vrzbové, Sport Aerobic Liberec


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž