Momentka z duelu softbalistů Česka a Velké Británie.

Momentka z duelu softbalistů Česka a Velké Británie. | foto: Lukáš Vácha

Softbalisté postoupili na ME bez porážky do čtvrtfinálové skupiny

  • 0
Čeští softbalisté pokračují na domácím mistrovství Evropy ve vítězném tažení a bez porážky postoupili do čtvrtfinálové skupiny. V nočním duelu nejprve zdolali Velkou Británii, s níž po úvodních dvou hladkých výhrách svedli první vyrovnanou bitvu na turnaji, dnes pak v Havlíčkově Brodě přidali další dvě snadné výhry nad Litvou a Německem.

Po úvodních dvou vítězstvích o více než deset bodů museli svěřenci trenéra Tomáše Kusého proti Britům o další úspěch tvrdě bojovat a výhru 3:2 si zajistili až díky homerunu v poslední směně.

Češi, kteří útočí na čtvrtý kontinentální titul za sebou, měli proti dosud neporaženému soupeři vydařený začátek. Hned v první směně se dostali do dvoubodového vedení, ale v dalších průběhu už bodovali jen Britové. Rozuzlení tak padlo až v samotném závěru, kdy Matouš Kasal trefil homerun a Češi získali rozhodující bod.

Domácí softbalisté po předchozích triumfech 15:0 nad Belgií a 13:1 nad Itálií dnes porazili Litvu 19:0 ve čtvrté směně a Německo rovněž ve čtvrté směně 14:1.

Kromě útoku na další zlatou medaili si čeští softbalisté chtějí zajistit účast na mistrovství světa, které bude příští rok v Praze a právě v Havlíčkově Brodě. Na šampionát postoupí tři nejlepší celky z ME.

Výsledky ME mužů v softbalu

v Havlíčkově Brodě a Kostelci nad Orlicí

Česko - Velká Británie 3:2
Česko - Litva 19:0 po 4. směně
Česko - Německo 14:1 po 4. směně


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž