K bronzu pomohla Kunovicím i nadhazovačka z USA Morgan Rayová.

K bronzu pomohla Kunovicím i nadhazovačka z USA Morgan Rayová. | foto: Stanislav Horák

Kunovické softbalistky neobhájily stříbro, i bronz je ale úspěch

  • 1
Odplata za loňskou porážku ve finále extraligy jim nevyšla. Z těsné semifinálové porážky 2:3 od Ledenic se však softbalistky Snails Kunovice oklepaly a v závěrečné sérii o třetí místo urvaly proti Joudrs Praha bronz.

„Sice jsme tajně doufali, že bychom to mohli dotáhnout dál, třeba až k titulu, ale medaili bereme jako úspěch,“ pronesl trenér Kunovic Pavel Křivák.

Motivaci po semifinálovém nezdaru hráčky hledat nemusely. „Po se semifinále ukáply slzy, ale medaili jsme chtěli. Kdybychom ji nezískali, bylo by to zklamání. Medailí zase tolik nemáme. Pořád po nich toužíme,“ připomněl Křivák, že slovácký klub letos vybojoval celkově čtvrtý extraligový kov. Zlato mu zatím uniká.

„Klíčová semifinálová série proti Ledenicím nás nezastihla v ideálním rozpoložení. Nezvládli jsme tři z pěti zápasů v obraně,“ povzdechl si Křivák.

Kunovice sice dokázaly sérii srovnat ze stavu 0:2 na zápasy, rozhodující bitvu ale nezvládly. „Je škoda, že jsme na sebe narazili už v semifinále. Jsem přesvědčený, že jsme letos byli druhým nejlepším týmem extraligy,“ míní kouč Kunovic.

K historicky čtvrté medaili jim pomohla i americká nadhazovačka Morgan Rayová, která tým doplnila na druhou polovinu sezony. „Dodala nám sebevědomí. Začali jsme si věřit na všechny soupeře, což nebývalo zvykem. Neměli jsme z nikoho strach,“ pochvaloval si Křivák přínos nevšední posily.

Jestli bude v Kunovicích působit nějaká hráčka ze zámoří také příští sezonu, není momentálně jisté. „Ukázalo se, že tahle cesta je možná. Ale je to otázka nabídky a poptávky. Nemůžeme sem dostat nejšpičkovější hráčky. Ty hrají za jiných podmínek profesionální ligy,“ poznamenal Křivák. Slováckému družstvu navíc dorůstají vlastní odchovankyně. „V nejbližší době nás čeká pozvolná obměna kádru. Musíme si sednout a stanovit strategii.“

Příští rok v ní přitom nefiguruje Euroliga. Softbalistky si tentokrát účast v pohárech nevybojovaly.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž