ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Vít Chalupa

Mladí rychlostní kanoisté zahájili MS v Itálii ziskem tří medailí

  • 0
Tři medaile vytěžili z prvního finálového dne čeští rychlostní kanoisté na mistrovství světa juniorů a závodníků do 23 let v Itálii. V Auronzu dnes všechny získaly čtyřkajaky na pětisetmetrové trati. Celkem měla česká výprava ve finále A jedenáct posádek.

Pro stříbro si na jezeře Santa Caterina dojeli junioři Lukáš Hrábek, Lukáš Souček, Ondřej Prchlík a Robert Knoška. Nestačili jen na maďarskou posádku, s níž prohráli o téměř sekundu a půl.

„Myslím, že jízda byla dneska skoro perfektní. Už od startu jsme si jeli to, co máme natrénované a vyšlo to skvěle, byl to výborný závod,“ komentoval za posádku Lukáš Hrábek.

„Vůbec jsem nevěděl, že jsme tam. Jenom jsem viděl po pravé straně bílou loď – Maďary, kteří nám ujeli. Zlatá medaile unikla docela o kus, ale když jsme dojeli a viděli jsme, že jsme druzí, tak vypukla euforie a radost. Užili jsme si to, ale slavit budeme až později. Teď se budeme soustředit na další závody, které ještě většinu z nás čekají,“ dodal Hrábek s úsměvem.

Bronz braly shodně v kategorii do 23 let Štěpánka Sobíšková, Kateřina Zárubová, Barbora Betlachová a Adéla Házová a čtyřkajak Tomáš Sobíšek, Michal Kulich, Vilém Kukačka a Jan Vorel.

„Jízda byla opravdu dobře zvládnutá. Nemohly jsme asi ani udělat nic moc líp, už to nebylo v našich silách. Jízda nám sedla, oproti třeba rozjížďce nebo semíčku, kde drobné chybky byly,“ popisovala závod Adéla Házová.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž