Řehula na ME pomůže jen družstvu

Praha - Výkonná rada Českého svazu triatlonu v Praze schválila složení reprezentačního týmu pro mistrovství Evropy v olympijském triatlonu, jehož dějištěm bude 4. – 7. července maďarský Györ. Na šampionátu bude obhajovat mistrovský titul Filip Ospalý, který loni ve fantastickém finiši v Karlových Varech přesprintoval Španěla Ivana Ranu. Pro závod jednotlivců byli nominováni Lenka Radová (Olympo Team), Lucie Zelenková a Anna Šupinová (obě TTC Praha), Filip Ospalý, Martin Krňávek, Michal Daněk (všichni Olympo Team) a René Milichovský (TT Mizuno Team. Pro závod družstev mužů budou připraveni olympijský medailista ze Sydney Jan Řehula (Triatlon Praha) a Tomáš Klíma (Olympo Team).

„Jan Řehula necítí dostatečnou běžeckou formu, aby startoval v závodě jednotlivců, ale při plavecké a cyklistické části může hodně pomoci týmu v závodě družstev. České ženy závod družstev neobsadí,“ uvedl koordinátor české reprezentace Jiří Jelínek.

V Györu se čeká velice rychlý závod na rovinatých tratích. Příjemnou novinkou je, že se nepoplave v řece, ale ve vodním rezervoáru bez proudů. „Očekávám medailový zisk mužů v závodě jednotlivců i družstev. Lenka Radová potvrdila v poslední době velmi kvalitní výkonnost, její umístění do pátého místa by bylo výborné, ale úspěchem bude i umístění do desátého místa,“ řekl Jelínek.

Na loňském ME kromě triumfu Ospalého družstvo českých mužů v sestavě Chroustovský, Ospalý, Řehula a Kulman získalo bronz. Z českých závodnic se na těžkých karlovarských tratích nejlépe umístila Lucie Zelenková na 15. místě.

Juniorská reprezentace se v Györu představí v sestavě Vendula Frintová (TT Mizuno Team), Vendula Trnková (Triatlon Praha), Tereza Mastná, Michaela Lukešová (obě TTK Slavia VŠ Plzeň), Dan Polanský (TT Mizuno Team), Jan Jaňour, Martin Žufan (oba TJ JASO Plzeň), Jan Francke (TJ Bužiterie Jablonec).

„Věřím v medaili, všichni mají ohromnou motivaci uspět a jsou dobře připraveni,“ konstatoval koordinátor juniorské reprezentace Jiří Seidl, který se svými svěřenci končí dnes tréninkový kemp v Nymburce. Na loňském MEJ obsadila Trnková šesté místo a Polanský byl desátý.

Česká reprezentace cestuje do Györu 2. července.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž