Pavel Kořan, šéf ČSTV

Pavel Kořan, šéf ČSTV | foto: Stanislav Peška, ČTK

Prodávat nebudeme, vedení pryč - tak naléhají sportovní svazy na ČSTV

  • 7
Zástupci sportovních svazů na společné schůzce požádali o svolání valné hromady Českého svazu tělesné výchovy od 10. do 30. září 2011. Jejím hlavním bodem má být odvolání výkonného výboru ČSTV a volba nového vedení. S usnesením souhlasilo všech 44 přítomných zástupců sportovních svazů.

Iniciativa Český sport 2011 se zavázala, že vytvoří i návrh nových stanov ČSTV, které by chtěla na valné hromady změnit. Hlavní novinkou by mělo být jednokomorové uspořádání se zastoupením sportovních svazů, tělovýchovných jednot a sportovních klubů.

Zástupci svazů odmítají případný prodej majetku ČSTV, k němuž by se přikláněl předseda ČSTV Pavel Kořan. Jedná se především o krkonošské zimní areály ve Špindlerově Mlýně, Peci pod Sněžkou a Harrachově.

ČSTV měl valnou hromadu už v dubnu v Nymburku, ale delegáti nerozhodli po bouřlivé debatě o budoucnosti Sazky, ani o změně stanov či názvu na Asociaci sportů ČR. Den po jejím skončení iniciativa sportovních svazů Český sport 2011 vyzvala vedení ČSTV k odstoupení a už tehdy požadovala svolání další valné hromady.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž