sav

sav | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Pozemní hokejisty Litic čeká série s Bohemians

  • 0
Jednoznačnou výhrou 6:1 nad pražskou Pragou zakončili pozemní hokejisté plzeňských Litic základní část extraligy a tímto výsledkem podtrhli druhou příčku tabulky. Na vedoucí Slavii Praha scházelo Plzeňanům šest bodů.

Tým se stabilizoval a vyspěl. Když vydrží chuť a snaha, tak se nemusíme v nejbližší době bát o budoucnost. Celkově jsme spokojení, hráči rostou po všech stránkách,“ hodnotil dlouhodobou část sezony jeden ze zakladatelů litického klubu Stanislav Benda.

Program semifinále

● 1. zápas PÁ 10. června
Plzeň-Litice - Bohemians 18.30

● 2. zápas SO 11. června
Bohemians - Plzeň-Litice 17.45

● příp. 3. zápas NE 12. června
Plzeň-Litice - Bohemians 18.00

Vítězství nad Pragou ozdobil hattrick Nicklase, už v prvním poločase se Litice na domácím hřišti dostaly do vedení 4:0 a tenhle náskok ještě navýšily.

„V prvním poločase jsme hráli rychlý a útočný hokej. Po přestávce jsme ale začali dělat chyby a naše hra už nebyla tak soustředěná. Ale závěr utkání už jsme zase zvládli v klidu,“ mínil vedoucí týmu Václav Čvančara st.

Teď už se Plzeňané chystají na semifinálovou sérii proti pražským Bohemians. Začnou ji už v pátek na domácím hřišti v Liticích, odveta se hraje v sobotu v Praze. Případný třetí duel by se konal v neděli opět v Plzni.

„Na play-off se těšíme, ale nečeká nás nic snadného. S Bohemkou jsme v sezoně sehráli dva vyrovnané zápasy, oba jsme těsně prohráli. Oni hrají jednoduchý, efektivní a agresivní hokej. Šance na postup do finále jsou vyrovnané,“ doplnil Čvančara.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž