Po parádách přišel strach

-
Na drnu míč přeskočil Tichotovu nohu, a tak slávista Tomáš Došek pádil přes půlku hřiště sám na brankáře Chvalovského. Lidé už se chystali po hodině hry řvát gól, jenže útočník šanci školácky zkazil. "Kdyby mu to gólman chytil, budiž. Jinak to ale musí být gól," zlobil se František Cipro, trenér domácích. Slavia stále vedla jen o jeden gól, i když hrála parádní fotbal, kterému se tleskalo. Blšanskou obranu rozebíraly narážečky na jeden dotek. V 18. minutě obloučkem přihrával Kuchař a Ulich se položil do střely: z voleje minul jen o kousek. Náramná akce nadchla. Gól přišel už v 7. minutě: Chvalovský ještě vyrazil Kuchařovu ránu z přímého kopu, ale Zelenka doťukl. Diváci čekali další trefy, ale tři šance za sebou chytil Chvalovský. V tom utekl Gedeon a nastřelil z boku tyčku. V koncovce se domácí trápili. Když vstřelil Dostálek druhý gól, mohli být v klidu. Byli však až příliš - a Hogen snížil. V závěru se Slavia bála o vítězství, navíc ztratila Horvátha, kterému Hogen přivodil otřes mozku.

Branky: 7. Zelenka, 67. Dostálek - 81. Hogen. Rozhodčí: Vidlák. ŽK: Rada - Hogen, Pazdera, Šmarda. Diváků: 6407. Poločas: 1:0.

Slavia: Černý - Rada - Koller, Petrouš - L. Došek, Ulich, Dostálek, Horváth (90. Lerch), Kuchař (76. Skála) - Zelenka, T. Došek (63. Vágner).

Blšany: Chvalovský - Tichota - Zbožínek, Velkoborský - Pospíšil, Šimák (77. Koubek), Pazdera, Gedeon (73. Devátý), Šmarda (71. Sýkora), Bureš - Hogen.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž