Futsalisté Chrudimi se radují z gólu. Vpravo je Lukáš Rešetár.

Futsalisté Chrudimi se radují z gólu. Vpravo je Lukáš Rešetár. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Plahočící se boje o titul? Nejhorší, co futsalista Rešetár zažil

  • 0
Téměř po měsíci kopnul Lukáš Rešetár do futsalového balonu a hned se podepsal dvěma důležitými asistencemi pod těsné vítězství mistrovského Era-Packu v prvním semifinále Jetbull ligy. S jeho Chrudimí dlouhá pauza pořádně zamávala. Alespoň je o tom zkušený reprezentant přesvědčený.

Nemůže Brno taková přestřelka posadit na koně?
Může je postavit do role, že si na nás budou víc věřit, než před zahájením série. Na druhou stranu si Tango musí dát pozor, aby neusnulo na vavřínech a nemyslelo si, že to půjde samo. Měli nás na lopatě, ale 1:0 vedeme my. De facto nikdo za týden nebude vědět, jestli jsme vyhráli 10:0 nebo 7:5. Připravíme se a poučíme se z chyb.

Máte i vy pocit, že Chrudim konečně nějaký tým z ligy poprvé v sezoně pořádně prověřil?
Myslím si, že se na nás negativně projevilo i to měsíční čekání na semifinále. Kdežto oni neměli volno a byli rozehranější. Přišlo mi v první půlce zápasu, že hrajeme jako na začátku sezony, kdy se rozehráváme.

Takže jste kritický k současnému systému play-off, kdy se hraje jeden zápas za víkend?
Nepřispívá to náboji play-off, že by zápasy šly rychleji po sobě. I ty série jsou roztahané do několika týdnů, zbytečně moc. Mělo by se hrát obden. Určitě by se nějaké řešení dalo najít.

Jaký model by se vám zamlouval?
Kdyby se pravidelně hrálo třeba středy a neděle. Ale nechci se pouštět přímo do toho, jak bych to dělal já. Jenže letos, jak to tak zatím probíhá, je to nejhorší, co jsem u vyřazovacích bojů zažil.

Čtvrtfinále trvalo dohromady měsíc. Takže se není ani nač těšit?
Přesně. A když jdou zápasy po sobě, i týmy jsou v pohodě. Není lehké udržet formu tak dlouho, aniž byste hrál soutěžní utkání. A kdybychom chtěli domluvit přátelská utkání s týmy, které vypadly z play-off, nemělo by to smysl. Nebyla by to žádná prověrka.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž