Bojovník MMA Patrik Kincl na setkání se svým soupeřem Karlosem Vémolou.

Bojovník MMA Patrik Kincl na setkání se svým soupeřem Karlosem Vémolou. | foto: Michal Beránek, deník Sport

Kincl ve Wembley nenastoupí, týden před zápasem o titul se zranil

  • 5
MMA zápasník Patrik Kincl kvůli zranění nenastoupí v souboji o titul v prestižní polské organizaci KSW. Bojovat měl v Londýně s chorvatským favoritem Robertem Soldićem. Týden před sobotním startem si ovšem vykloubil loket a z duelu sešlo. „Mohu si nadávat,“ uznává Kincl.

Žádný restart se tak nekoná. Žádná sláva v přistavěné SSE areně pro dvanáct tisíc lidí ve Wembley. 30letý Čech může zahodit myšlenky na titul v nejznámější evropské organizaci.

„Určitě nejde o nejhorší den mého života, ale k těm černým se zapisuje hodně vysoko,“ napsal v úterý na sociální sítě.

Kinclův restart. Ze smolaře je rázem vyzyvatel o titul u evropské špičky

S KSW podepsal v létě smlouvu na čtyři zápasy, v polské organizaci by měl po uzdravení dál pokračovat, pokud mu vedení organizace kontrakt nevypoví.

Kincl si zároveň vyčítá, že dosud často kritizoval zápasníky za amatérismus, kterým se stalo to samé. Označoval to za opovrženíhodné. „Teď mohu nadávat i sobě. Mohu se vymlouvat na velký počet tvrdých tréninků, na ostrou dietu, osud, náhodu, blbost, že se to všechno nastřádalo, ale to je stejně k ničemu,“ píše.

Podle webu MMA Shorties organizace KSW smlouvu českému zápasníkovi nevypoví, další příležitost už však nemusí být titulová.


Témata: Patrik Kincl