Ospalý je popáté Triatlonistou roku

Praha - Filip Ospalý byl popáté vyhlášen nejlepším českým triatlonistou. Na druhém místě skončila domácí jednička na dlouhých tratích Petr Vabroušek, který dokázal Ospalého naposledy z trůnu sesadit v roce 2004. Třetí byla nejlepší žena Lenka Zemanová, která by stejně jako Ospalý neměla chybět v srpnu na olympijských hrách v Pekingu.

"Je to pro mě příjemné překvapení," prohlásil s úsměvem Ospalý, který dnes převzal cenu na slavnostním vyhlášení výsledků 15. ročníku ankety v restaurantu Krásný ztráty v Praze.

Dvaatřicetiletý člen týmu Ekol Brno loni vyhrál Světový pohár v Madridu, kde porazil i světovou jedničku Španěla Javiera Goméze, v Lisabonu byl druhý.

Na mistrovství Evropy skončil osmý a na světovém šampionátu se mu nedařilo. "Poučil jsem se a už znovu přišel na to, jak udržet vrcholnou formu na vrcholné závody, jako se mi to dařilo dřív," řekl mistr Evropy z roku 2001.

Ospalý se chystá na třetí olympiádu. V Sydney ho zradilo zdraví, v Aténách mu chyběla forma. "Nic neobhajuju, můžu jen příjemně překvapit," uvedl jeden z početné skupiny favoritů pekingského závodu. Při prvním testu v roce 2005 byl na čínských tratích čtvrtý. "Nedělám z olympiády žádné haló.

Chci se pořádně připravit jako na každý jiný závod," plánuje Ospalý.

Výsledky ankety CTY group Triatlonista roku:

Absolutní pořadí: 1. Ospalý (Ekol Brno) 1 059 bodů, 2. Vabroušek (Author Tufo) 842, 3. Zemanová 584, 4. Frintová 551, 5. Vodičková (všechny Ekol Brno) 538, 6. Kubíček (Specialized) 347.

Olympijský triatlon: Ospalý - Zemanová
Dlouhý triatlon: Vabroušek - Nováková
Duatlon: Kubíček - Vodičková
Xterra: Kubíček - Polívková
Zimní triatlon: Jindra - Grabmüllerová
Kvadriatlon: Podborský - Polívková
Objev roku: Kubínek - Vodičková
Trenér: Seidl
Akce roku: Mistrovství ČR v olympijském triatlonu v Poděbradech

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž