Jachtař Ondřej Teplý v akci.

Jachtař Ondřej Teplý v akci. | foto: Pavel Nesvatba

Jachtař Teplý vyhrál na Rozkoši pohárový závod třídy Finn

  • 0
Někdejší světový šampion do 23 let Ondřej Teplý dominoval závodu Českého poháru v jachtingu olympijské třídy Finn. Na Rozkoši vyhrál člen Jachtklubu Brno o víkendu všechny rozjížďky.

Teplý ovládl v sobotu tři rozjížďky ve slabším větru a tři v neděli v silnějším. Na první pohled suverénní vítězství ale nebylo úplně jednoduché. „V některých rozjížďkách jsem musel bojovat do samotného závěru. Vítr se točil a často se rozhodovalo až v poslední chvíli,“ uvedl Teplý v tiskové zprávě.

„Jsem rád, že můžu trénovat a teď už i závodit alespoň u nás doma. Někteří zahraniční soupeři tu možnost stále nemají. Závod jsem si užil. Žádné konkrétní plány na další přípravu zatím nemám, ale vypadá to pravděpodobně na Split,“ dodal.

Druhý skončil Rudolf Lidařík, kterému se dařilo v nedělním silnějším větru, a třetí místo obsadil Jan Čajčík. Ve třídě Vaurien uspěli Hana Ottová a Jiří Indrák.

Závěr závodu postihla silná bouřka s krupobitím a mnoha převrácenými loděmi. Jednu plachetnici Vaurien zavál vichr na louku na protější břeh, ale nikomu se nic nestalo.

Závodilo se i na Nových Mlýnech, kde se konala Velká cena YC Dyje. Ve třídě Laser Radial zvítězil Jiří Halouzka, první ženou byla na pátém místě Klára Himmelová. Ve třídě 29er zvítězila sourozenecká posádka Adam a Tibor Nevelöšové z SK Štětí a třídu 420 ovládla plzeňská posádka František Viták a Magdalena Holá,

Na Lipně vyhrál třídu Catamaran Open Vladislav Ptašnik, třídu Tornado Jiří Pavliš a Milan Chlebna a třídu Flying Dutchman Jan Čutka a Zdeněk Pavlíček.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž