Olymp chce Užici oplatit prohru

P r a h a - Druhé zápasy v evropských pohárech mají před sebou v úterý volejbalisté Českých Budějovic i hráčky Olympu Praha. Jihočeši dorazili po osmihodinové cestě autobusem dnes odpoledne do německého Friedrichshafenu, kde proti místnímu favoritu nastoupí v Evropské lize mistrů ve 20 hodin. Pražanky zamířily ráno do Jugoslávie, od 19 h. se pokusí vrátit v Klubovém poháru týmu Jedinstvo Užice dva roky starou porážku

Hráče Českých Budějovic čeká účastník loňského finálového turnaje Ligy mistrů a třetí tým nedávného Superpoháru. V jeho dresu hrají dva čeští legionáři, smečař Ivo Dubš a nahrávač Petr Zapletal, ale i další zahraniční hvězdy - podobně jako před týdnem v belgickém Roeselare.

Stejně jako Jihostroj, i Friedrichshafen v prvním kole Ligy mistrů prohrál. "O jejich porážce v ruském Bělgorodu máme zprávy jen takové, že byl německý tým nekompletní. Chyběli mu dva hráči," řekl českobudějovický kouč Milan Žák.

Jeho svěřenci v sobotní extralize prohráli ve Zlíně, naopak Friedrichshafenu pohárová generálka vyšla, protože v německé lize zvítězil 3:2 v Moersi. "Čeká nás velmi silný tým, z dvanácti hráčů je zase šest cizinců. Mužstvo je vyrovnané, kdokoli může nastoupit," ví o soupeři Žák. "V útoku hodně využívá hráčů ze zadního sledu, navíc za každého stavu riskují podání. A to všichni hráči," dodal.

V Jugoslávii se uskuteční souboj neporažených celků, protože Olymp i Užice úvodní zápasy v Top teams cupu vyhrály. Pražanky ale mají s jugoslávským týmem špatnou zkušenost. "Před dvěma lety jsme u nich v Lize mistryň dost výrazně prohráli. Ale tehdy už o nic nešlo, hrálo se jen o šesté místo," vysvětlil kouč Stanislav Mitáč po nedělním ligovém derby na Slavii, které Olymp vyhrál bez ztráty setu.
 


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž