Neporaženého boxera čeká těžký boj

Praha - Úvodní sérii dvaceti zápasů zvládl český boxer Lukáš Konečný skvěle, vyhrál co se dalo. Mezi profesionály drží neporazitelnost. Jeho další výzvou je Armén Murad Mahmudov. O co půjde? V sázce je titul mezinárodního mistra Německa v superwelterové váze. "Znám ho, je dobrý," uvedl Konečný, dvojnásobný bronzový medailista ze světových šampionátů.

Konečného čeká v profiringu těžká prověrka. Ví, že 10. dubna v Halle poměří síly se zdatným protivníkem. Dosud nejlepším, na kterého narazil

"Známe se, protože jsme spolu již v minulosti sparovali. Vždy to bylo hodně těžké," uvedl Konečný na adresu svého třicetiletého soupeře.
 
Mahmudov doposud nastoupil k deseti duelům a pouze jednou odešel z ringu poražen, když nestačil na Korena Gevora. "Shodou okolností jsem ten duel viděl a byl hodně vyrovnaný. Gevor měl ještě o tři kila více než on, takže to měl těžké," podotkl člen magdeburské stáje SES.
 
Konečný se s Gevorem utkal dvakrát, a přestože pokaždé vyhrál, měl s protivníkem hodně práce. "Musím se pořádně připravit," je si vědom mezinárodní mistr České republiky i Německa, šampion organizace NBA a Evropské unie. Souboj Konečného s Mahmudovem je vypsán na deset kol.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž