Na ragby láká žhavý zápas v Říčanech

  • 1
Praha - Mistr proti nejlepšímu týmu soutěže. Ragbyová extraliga žije velkým šlágrem. Říčany, šampion z posledních dvou let, hostí obrozenou Spartu, neporaženého lídra. Sparta na Říčany umí. V minulé sezoně hrála jen o záchranu, ale Říčany dokázala zdolat. A to mistrovský tým prohrál jen tři zápasy za celý ročník.

Říčany v letošní sezoně soupeře už s lehkostí neporážejí, naopak se trápí a dokonce vysokým rozdílem podlehly v Havířově.

Sparta se proti poslední sezoně zvedla, její těžký roj válcuje soupeře a rychlí útočníci dokončují připravené akce.

Navíc klub získal posilu z ragbyově vyspělé země - jedenadvacetiletého Gruzínce Vato Pailadzeho. Ten hned při svém prvním startu s Vyškovem na postu mlýnové spojky bodoval.

Zápas v Říčanech začíná v sobotu od 14 hodin.

O dvě hodiny později má výkop pražské derby Tatra – Praga. Oba soupeři však zůstávají svým příznivcům hodně dlužní, Praga v pěti zápasech čtyřikrát padla. Tatra prohrála dva zápasy ze čtyř.

"Máme hodně zraněných a ke každému utkání nastupujeme v improvizované sestavě. Navíc jsme třikrát za sebou cestovali na Moravu," vysvětluje Jiří Livers Z Pragy.
   
V Praze v sobotu se pořádá i významná akce v ženském ragby  - druhý ročník turnaje  na Podvinném Mlýně, jehož se zúčastní 7 týmů:  Sparta, Vyškov, Zlín, Lizard´s Praha, Petrovice, Vídeň a Thüringen. Turnaj začíná od 11.00 hodin a bude končit přibližně  kolem 16 hodiny.

Ragbyový program
Extraliga, 6. kolo
Říčany - Sparta (sobota 14)
Bystrc Brno – Vyškov (sobota 14)
Tatra Smíchov - TJ Praga (sobota 16 hodin na hřišti pod Strahovem)
Havířov - Dragon Brno (neděle 14) 
 
První liga, 6. kolo
Praha Petrovice - Zlín (sobota 14)
Slavia Praha - Přelouč (neděle 14 hodin v Troji)
Olomouc – Mariánské Hory (neděle 15)


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž