Michal Navrátil na MS v Budapešti.

Michal Navrátil na MS v Budapešti. | foto: AP

Navrátil útočí na MS na medaili v extrémních skocích do vody

  • 3
Český reprezentant Michal Navrátil útočí na světovém šampionátu v Budapešti na medaili v extrémních skocích do vody. Po dvou ze čtyř skoků z výšky 27 metrů mu patří průběžná druhá příčka. V čele průběžného pořadí je obhájce titulu Gary Hunt z Velké Británie.

Navrátil, který dlouhodobě patří do světové špičky v této adrenalinové disciplíně, startuje na mistrovství světa potřetí. Před čtyřmi lety v Barceloně byl čtvrtý, v roce 2015 v Kazani ho jeden nevydařený skok odsunul na osmou příčku.

V Budapešti z věže postavené naproti budově maďarského parlamentu předvedl dva solidní skoky. Po prvním, ve kterém všichni závodníci skákali stejnou obtížnost, se dělil o pátou příčku s minimální ztrátou na absolutní čelo.

Michal Navrátil na MS v Budapešti.
Michal Navrátil na MS v Budapešti.

„Bylo to nervózní první kolo. Všichni skákali neuvěřitelně za 8 nebo 9 bodů a pro mě to bylo docela svazující, když jsem čekal, až přijdu jako jedenáctý na řadu,“ líčil Navrátil v tiskové zprávě.

Jeho druhý skok byl vyhodnocen jako druhý nejlepší hned za Huntem. Navzdory mírnému větru ho ze stoje na rukou zvládl. „Ale já jsem si při své oblíbené stojce s vruty věřil. Dobře to dopadlo a jsem na druhém místě,“ řekl český skokan. Na vedoucího Hunta zatím Navrátil ztrácí více než čtrnáct bodů. „Všechno záleží jen na čistotě dopadu. Každý může udělat chybu. Půjde o to, kdo zvládne celou atmosféru mistrovství světa,“ doplnil.

Třetí je s mankem 1,05 bodu na českou naději Kolumbijec Miguel García. Průběžně čtvrtý Američan Steve Lo Bue ztrácí na českého reprezentanta šest a půl bodu.

K pátečním výkonům se budou přičítat výsledky třetího a čtvrtého skoku, které závodníky čekají v neděli.

Mistrovtsví světa v plaveckých sportech

Budapešť

Extrémní skoky do vody
Muži - po 2. kole
: 1. Hunt (Brit.) 205,40, 2. Navrátil (ČR) 191,25.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž