ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: canoeracice.com

Fuksa na MS vyhrál rozjížďku, v semifinále je i deblkajak Dostál, Šlouf

  • 0
Kanoista Martin Fuksa i deblkajak Josef Dostál, Radek Šlouf hladce postoupili na olympijském kilometru do semifinále mistrovství světa. Obhájce stříbra Fuksa dnes v Szegedu vyhrál svou rozjížďku. Dostál se Šloufem, kteří se při společné premiéře na MS snaží postoupit na olympiádu, dojeli druzí za Australany.

Fuksa jel většinu rozjížďky vyrovnaně s Číňanem Čeng Pcheng-fejem. V závěru mu ale pár záběry nastoupil, poodjel a nechal ho o více než sekundu za sebou. Nemusel ani finišovat a ušetřil síly na odpolední semifinále deblu s bratrem Petrem, které bude klíčové v jejich boji o olympiádu.

Dva závody má před sebou také Dostál, kterého čeká odpoledne semifinále na singlu. Při vstupu do MS na deblu uhájil se Šloufem druhé místo v rozjížďce o šest setin před norskou posádkou.

Postupy na pětistovce a dvoustovce

Kanoista Filip Dvořák z prvního místa postoupil do finále neolympijské pětistovky, finále téže neolympijské distance pojede i deblkajak Jan Vorel a Vilém Kukačka.

Dvořák na pětistovce zatím zdárně zastupuje Fuksu, který má z této neolympijské tratě dva světové tituly, ale letos ji vynechává. Vyhrál své semifinále a bude v sobotu ve 12:40 bojovat o medaile.

V semifinále uspěli i členové zlatého čtyřkajaku z loňského MS juniorů Vorel a Kukačka. V semifinále obsadili třetí příčku se ztrátou necelé sekundy na vítězné Španěly a s velkým náskokem na nepostupovou čtvrtou pozici. Finále pojedou v sobotu hned po Dvořákovi ve 12:48.

Ze čtvrtého místa v rozjížďce postoupil do semifinále na neolympijské dvoustovce deblkajak Filip Šváb, Ondřej Bišický.

Odpoledne budou vedle Dostála a bratrů Fuksových závodit další čtyři posádky. Finále v neolympijských disciplínách čeká čtyřkajak na kilometru a deblkanoi Dvořák, Tomáš Janda na pětistovce.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Kanoistika