MMA zápasnice Lucie Pudilová (vlevo) bojuje s Antoninou Ševčenkovou u klece v organizaci UFC: | foto: AP

Pudilová v UFC znovu prohrála. Soupeřka ji uškrtila do bezvědomí

  • 118
Lucie Pudilová v UFC potřetí za sebou prohrála. Antonina Ševčenková českou MMA zápasnici v sobotu uspala škrcením do bezvědomí, neboť se Pudilová odmítala vzdát.

Měla bláznit, lítat a být agresivní. Místo toho se Pudilová spíše bránila tvrdým kolenům do břicha, pákám na ruku (armbar) a škrcení, kterému nakonec podlehla.

Byť jsou obě sokyně silnější v boji na nohách, snažila se Češka taktikou překvapit a přenést duel k zemi. Ševčenkovou strhla dvakrát, jenže oba případy probíhaly špatně.

Poprvé v úvodním kole dokázala Kyrgyzstánka soupeřce bolestivě několik dlouhých sekund páčit ruku.

V druhé pětiminutovce nasadila škrcení (rear naked choke) a Pudilovou, jež se odmítala vzdát, uspala do bezvědomí.

V postoji přitom česká zástupkyně byla nebezpečnější. Vždyť Ševčenkové šikovným a ostrým úderem lokte způsobila tržnou ránu na obočí.

Na podařený úder se podívejte zde:

Jenže dál už mnoho úderů nezvládla.

Na galavečeru v americkém Newarku si tak 25letá zápasnice připsala už třetí porážku v řadě. Celkově ze šesti duelů v UFC vyhrála jen dva. Ševčenková navíc Pudilové uštědřila první porážku před ukončením časového limitu.

Vítězce po celou dobu fandila v rohu slavnější sestra a současná šampionka muší váhy Valentina Ševčenková. Ta bude už za týden 11. srpna obhajovat titul s Liz Carmoucheovou, která Pudilovou porazila v Praze v únoru.

Byla tedy Češka ještě před půl rokem jednu výhru od šance na titul? Teď půjde spíš o to, aby v UFC mohla zůstat.

Jak Ševčenková Pudilovou uškrtila: