Krajovi chybí k medaili jen jedno vítězství

Bangkok - Český boxer Rudolf Kraj se na světovém šampionátu v Bangkoku příblížil medaili. Ve druhém kole v kategorii do 81 kilogramů porazil alžírské soupeře Amariho Moh-Akliho r.s.c. Ve čtvrtečním čtvrtfinále se střetne Ahmedem Mohamedem Ismailem z Egypta. Pokud uspěje, zajistí si minimálně bronzovou medaili. Tu toiž dostanou oba poražení semifinalisté.

Rudolf Kraj vedl nad Alžířanem po prvním kole o tři body, před koncem druhého soupeře trefil pravým hákem na bradu a rozhodčí Afričana odpočítali. 

"Po prvém kole vedl Ruda o tři body, v polovině druhého soupeře přesně trefil pravým zvedákem na bradu, ten spadl, byl počítán a utkání bylo přerušeno- RSC. Kraj boxoval dobře, udržoval vzdálenost a byl to již ten Ruda, kterého známe ze Sydney," okomentoval duel pro iDNES šéftrenér českých boxerů Svatopluk Žáček. "Ve středu jde Ruda o bronz s Egypťanem Ahmedem Mohamedem Ismailem. Soupeř je pravogarďák a jeho styl by mu měl vyhovovat."

Hned v prvním kole naopak vypadl Araik Šachbazjan, který prohrál 17:24 na body s Američanem Vicentem Escobedem.

Ve vyrovnaném utkání váhy do 60 kilogramů byl v prvních dvou kolech lepší soupeř, druhá dvě patřila Šachbazjanovi. Podle rozhodčích ale více bodovala dvojka amerického žebříčku.  "Měl jsem pocit, že Araik dal více úderů, ale rozhodčí mu to prostě nebodovali. Soupeře tlačil, “dělal“ zápas, ten se  předkláněl dosti nízko a ringový rozhodčí to neviděl," tvrdí Svatopluk Žáček.

Ve středu se utká Tomáš Adámek v kategorii do 75 kg o postup mezi posledních osm s Jordanisem Despaignem.

Výsledky:
2. kolo - do 81 kg:
Kraj (ČR) - Moh-Akli (Alž.) r.s.c.
1. kolo - do 60 kg: Escobedo (USA) - Šachbazjan (ČR) 24:17

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž